Sunday, November 16, 2008

kehangatan dalam kedinginan



ujung tahun musim tengkujuh, ujan pon turun dengan lebatnya di bumi UDM dalam minggu ni
Nak jemur baju pon tak boleh so sidai dalam bilik je la smpai bau baju pon berkepam tapi gunekan lah 'Daia', bagus utk penyidaian baju di tempat yang teduh haha
Di UDM yang ujan nya mencurah2 smpai banyak tasik tiba2 muncul di merata2 tempat
Sian plak kat penghuni asrama blok baru banjir plak kat ctu..sian kat motor2 dorg..gmba psl bnjir kat asrama baru di blog hakimi


Apa ada dengan tajuk..ye la time sejuk2 ni tibe2 terkeluar satu bnda yang hot..apa dia..tadaa..barisan MPP yang baru..banner yang tiba2 muncul di merata2 UDM
Seperti sblom2 ni..ramai yang bile lalu kat baner tu..kbnyakan mereka berkata..”tak kenal pon sape ni..”tu la..mcmana org nak knal kalu tak de pilhanraya ..itu la guna pilhanraya..ada pilhanraya ada kempen baru la orang kenal n dapat lihat kredibilti kite..oops..tak leh cakap lebih2 nanti mpp baru marah saya lagi..ada yang tak suka apa yang saya tulis..tak kesah la…kalu makan cili mesti rasa pedas kan lain kalu makan gula2 rasa la manis..erk..gula2 skang bukan sume manis..ada rasa masam, pedas dan macam2 lagi ,,sudah2 apa yang kau merapek ni..back to da topic plz..


Tapi kan saya kurang berkenan sket la dgn baner nye..bukan tak lawa..lawa je..tapi saya mengharapkan satu impression yang hebat utk banner2 MPP, satu perasaan yang akan mengeluarkan bunyi WOW..! dan banner tu x tak nmpak gah utk mmperkenalkan MPP sbgai pmimpin pelajar . kata orang first impression tu penting.. MPP dulu berjaya menarik phatian saya dgn hasil karya kretif nye.tak pnah pon saya kata baner nye buruk..er..ada kot sekali tu..he..tahniah exco publisiti MPP 2007/08, abdul hafiz b abdul wahid..saya mmg mengkagumi hasil karya anda.da sudah apis jangan nk kmbang lebih2 :p

Jadi utk ‘bakal’ exco publisti MPP baru..yang saya anggap cm adek..cuba lagi dalam berkarya.kalu boleh biarlah matang cket buat baner ..keje MPP ni bukan keje main2 even anda sbnarnya mungkin mau hasilkan sesuatu yang lebih dekat di hati pelajar.say taw bukan sng nak cri idea bnda2 kretif ni.. Tapi utk MPP la saya rasa agak kurang sesuai nak wat gtu..biar la nmpak formal cket..atau mungkin boleh separa formal..tapi jangan tak formal langsung..nnti org ckp psl kredibiliti terasa lagi..


N utk MPP baru cpt2 la wat kabinet yang rasmi ek..UPSI yang ade pilhanraya pon da tubuhkan kabinet..kite yang hanya dipilih ni bile nak ada kabinet..tak nak la kabinet bayangan saje..sian bdak2 UDM ni duk tertgu2 sape yang boleh dicontact kalu ada masalah n kbajikan pelajar..saya tau anda sume mmg berkobar2 nak laksanakan tugas n buktikan kredibilti anda bukan..he saya taw anda mampu laksanakan yang terbaik..jangan risau..rahsia anda tetap akan.rhsia walaupon saya tahu jugak..jgn tkot dgn saya..saya tak makan orang..hehe.tanya la MPP dulu..saya kutuk2 diorg tapi saya tetap mnyokong dorg.kutuk2 sayang la katakan he .salam perpaduan mahasiswa ( kitorg yang gune ayat ni dulu ok!)


3 comments:

Evi LoLyta said...

UDM ada swimming pool la ! ngeh2

aizat@kampus said...

saper komen MPP saya siap tau!-ujar si kelabi pada pendatinyer...he3

cuti jom wat observation kat KL!

haziQah said...

EDA- ahha..jom mndi kat swimming pool UDM errkk..

AIZAT - adeyh takot nak komen mpp lagi cmni..he
jom jln2 kat kl jom..

Google