Sunday, October 23, 2011

Day 3 – Your idea of the perfect first date

Perfect first date. Tak baik dating2 ni (ayat poyo gila LOL)

Bagi aku..perfect first date adalah bila masing2 dapat mengselesakan diri dengan masing2. Sebab it’s your first date, and of cos la malu2 dan awkward moment harus dipecahkan supaya ia tak menjadi boring first date.

Idea untuk temu janji pertama yang sempurna adalah pergi makan2 makanan yang sedap. Ya, aku suka makan, lagi2 benda yang belum pernah dimakan. Masing2 boleh enjoy the food and masa makan2 tu la boleh berborak2 dan berkenal2an dan bergurau2an. Eh I mean macam teasing each other. And it’s cute. Tak perlu makan dekat restoran 5 bintang, warung tepi jalan pun kalau ada makanan yang sedap pun boleh. Lagi seronok tak perlu cover makan pakai sudu dan garfu


Kalau masa first date itu adalah dapat berborak dan berbual dan bercakap non-stop, ada sahaja topic nak dibualkan, yeh for sure ada second date.

#rindunakborak2lagidengandiaokbai
#datelepaskahwinlebihbermakna

p/s : Aku adalah jenis yang hanya berbual dan berborak apabila diinducekan dengan topik2 yang menarik. Jika orang tu banyak cakap, for sure aku banyak cakap. Tapi bila orang tu pendiam, aku lagi la diam seribu bahasa


9 comments:

Nabila said...

'p/s : Aku adalah jenis yang hanya berbual dan berborak apabila diinducekan dengan topik2 yang menarik. Jika orang tu banyak cakap, for sure aku banyak cakap. Tapi bila orang tu pendiam, aku lagi la diam seribu bahasa'

si comel-si comel yg lahir bulan 7 mmg begitu kak tip! hehe :)

aunieZ said...

hehe kite2 yg comel mmg bgtu kn :p

Fahmi said...

hehe... perfect first date eh... saya tak ada idea perfect first date macam mana... :)

sueRAFE said...

wewwew~ teringin pulak nak date wuwuw

nurkaloi said...

dah lame tak date ~~~~ hahaha

haasyaa said...

Biasa first date ni orang uji satu sama lain kan? Ok kita bawah umur lagi tak boleh citer pasal date haha

budak penjara said...

tempias gk la kt aku ckit..mmg la..tym nk kenal..ak cakap bnyk giler..bila dh kenal..kp ckit je la sbb x tau nk ckp pe..hehe

nurkaloi said...

eah maaf tak jmpe shoutbox hehe

terpksa tag hehe http://nurkaloi.blogspot.com/2011/11/baik-balas-tag-cepat-sebelum-dapat.html

aunieZ said...

fahmi : takpe2 nanti first date awak time kahwin nanti pasti lebih manis :)

sueRAFE : heheh hati2 :)

nurkaloi : takpe..masanya akan tiba

haasyaa : haha lebih kurang ar

budak penjara : aik peliknya..nape terbalik

Google