Friday, April 06, 2012

Tomyam Shah Alam : Aida Tomyam

Restoran Shah Alam, Tomyam Sedap Shah Alam, Kedai Makan Shah Alam

Restoran,Tomyam Sedap,Kedai Makan,Shah Alam

Susah nak jumpa tomyam yang sedap dan betul2 kaw dan pedas. Kalau masak sendiri guna pes tomyam, macam tak kaw jugak dan cair huhu. So kena la cari kedai makan yang pakar membuat tomyam sedap di Shah Alam.

Restoran,Tomyam Sedap,Kedai Makan,Shah Alam

Salah satu kedai makan yang agak popular dalam carian Google di Shah Alam kerana tomyam nya adalah Aida Tomyam Seksyen 6 Shah Alam. Kebetulan, kedai makan Aida Tomyam ni kawan adik aku punya mak punya, so kitorang ada kelebihan order dulu sebelum datang. Bila sampai kedai, terus dapat makanan. Hoyeh..boleh melantak..eh bersopan sikit please.. :B


Masing2 dah tak sabar dan tak tahan tengok makanan. Kitorang order kerang bakar, tomyam campur, telur dadar, udang celup tepung dan sayur kalian ikan masin. Paling best kerang bakar dia. First time juga makan kerang bakar. Rasa macam ada butter2 dan bakar2. Ok jakun sikit. Tomyam dia sedap cuma kurang pedas dan yang lain2 makanan juga sedap.


Lokasi kedai Aida Tomyam ni adalah di Pasar Seksyen 6 Shah Alam. Betul2 depan pasar tu.

So kalau nak cari

Restoran Shah Alam, Tomyam Sedap Shah Alam, Kedai Makan Shah Alam

boleh la datang ke Aida Tomyam Seksyen 6 Shah Alam :)


17 comments:

nieja said...

pnah makan kat sini..
nasi dia yg goreng2 pon sdap

benbon88 said...

slalu mkn tga ari kt sini..xsangke plak ad goreng2 memlam..open tiap2 mlm ke?

Sya Syazana said...

pehh mengidamm! nak jugak,

Azizan Zolkipli said...

saya pun org Shah Alam juga, tapi Shah Alam Selatan. ada masa, nak cuba jugalah ke Aida Tomyam ni ...

[Fadilah Diyana] said...

td pun gi situ...adik kita kita ske sgt kueh teow kat situ...

azleen said...

fuh..nampak gambar pun sedap...

FizA said...

sedapnya.. baru tgk gmbar.. heeee

Rara Nasuha said...

amboi sedapnya. nyum2 . buat rara lapar je . udang celop tepung macam best je . lapooo -.-

Miss_Yana_Afi (",) said...

Sedap eh? Boleh la try nanti!
Thanks 4 sharing~

Ayen... said...

owh kat shah alam aida tomyam ek,klu kuantan aida nasi ayam....hehe.

Syed Azli said...

sedap nih , my fav food .

shark said...

sedap..

tengss for the info..bole pi try :)

Rain said...

Macam penah makan je kat sini.. huhu

era_zierah said...

wah ... era dok s.alam pon xtaw psl kedai ni .. selalu nak cari tomyam best sampai cari ke pelabuhan klang .. akan datang , nak try lak ek ..;)

Ehwansah Jailani said...

wahhhh ajiiibb sedap sangat nih makannya....

berapa harganya....

Outbound Training di Malang said...

selamat siang sahabat,
sedikit berbagi inspirasi siang ya..

"ketika waktu pagi tiba, jangan menunggu sampai sore. Hiduplah dalam batasan hari ini.
kerahkan seluruh semangat yang ada untuk menjadi yang lebih baik dari hari kemarin.
dan Don't forget sobat! bahwa esok belum pasti memnghampiri kita"

Salam semangat ..^^

ditunggu kunjungannya ya di http://www.nolimitadventure.com/

Anonymous said...

Ni kdai yg hjung skali tu ke? Yg ade jual char kuew tiaw pinggan salut dgn plastik? Xpnah plak try tomyam.. Tp yg sy tau char kuew tiap d mmg tbaek kat shah alam.. N murah.. hehe..

Google