Tuesday, August 18, 2009

berjangok dengan cermin mata besar ala paris hilton


introducing my cute lil nieces
sarah batrisyia and qaisara aina
like aunt like niece :D


sejak bila pula haziqah ni ada anak buah.dia bukan ada kakak atau abang pun.mereka anak sepupu saya jadi boleh kira anak buah la.comel kan mereka ;)

kecik2 sudah diajar memakai cermin mata besar.dah besar confirm2 la mereka akan memakainya haha pemakaian cermin mata besar atau shades di kalangan warga kota sekitar kuala lumpur adalah common.bukan sahaja untuk mengelakkan silau akibat cahaya matahari yang terik di siang hari tapi ia lebih kepada gaya atau style.

shades ni boleh kata aksesori tambahan la sperti rantai, gelang dan sebagainya.tapi mungkin di tempat lain, pemakaian shades adalah sesuatu yang pelik dan mungkin orang akan menganggap nak menunjuk2 je.

even kalau kau pakai pakai shades pergi pasar malam kat Lembah klang ni pun orang tak kan ada orang akan pandang kau pelik.tapi cuba kalau pakai shades pergi pasar malam selasa dan khamis dekat ngan UDM tu , confirm kena ngumpat

aku pernah kena nganjing masa sem 1 dulu sebab pakai shades.aku pakai shades masa UDM Bridge Run, lepas tu kena nganjing dengan budak2 laki.tak taw la kalau diorang sebenarnya cemburu kot nak pinjam cermin mata aku gak :p sekarang ni tak kisah da orang nak nganjing apa ke, janji saya selesa

sampai sekarang aku dah ada 5 buah shades tapi tinggal satu je he.yang lain hilang atau pun rosak hoho


my first ever shades.tapi dah hilang masa balik dari times square.tahun 2006


my second shades.ok ini tak taw la apa jadi.hilang jugak kot.isy2


yang ketiga dan keempat, dua2 rosak dan pecah.ada satu je gambar.hok se lagi mana tah he


and shades yang aku guna sampai sekarang.sangat sayang ini shades sebab colour purple

pendek kata saya sayang la semua cermin mata besar saya. anda tak mahu cuba satu?


12 comments:

[Fadilah Diyana] said...

haziqah,muka kita nampak weird bila pakai spec...i hate spec...malam2 terpaksa pakai lah...kalau pakai spec tanpa tudung (kat rumah) will be better...tp nak wat pe kan...nama pun cermin mata hitam...kang hitam semua pemandangan dlm rumah...hahaha...but nice entry

haziQah said...

ye ke..em tak kot..awk kna cri spec yg ssuai then bru nmpak cntik d muka ;)

Dr Wan Munira said...

" like aunt like niece :D "

ceh ceh... ika mmg cbumeyl :P

haziQah said...

haha along lg cumel :D

Mohamad Shaiham Bin Ibrahim said...

eh eh, yang gmbr atas sekali tuh org ker alien?? ha ha ha... gurau jer ek... jangan marah ti kn jual...

sabir said...

lawa la pakai speak mata besar baby lagi comel he

haziQah said...

SHAIHAM - orang + alien he comel kn haha

SABIR - he sume babby pon comel..baby bsar comel tak :D

Anonymous said...

hoho... :p
em waa..along da pkai name dr.
dr.along... =)
~Maj >.<

haziQah said...

MAJ - wohoo..kte doctor komputer pe :p

ZaHiRaH said...

uhuk. jeles nih.mau kene shoping shades nih

haziQah said...

ZAHIRAH - shopping jgn x shopping.kat KL tu lg mlambak n murah2 je he

nora sya said...

batrisyia and qaisara comelnya!
along ni x habis2!
anyway you also cute!

Google