Sunday, February 06, 2011

CONTEST BIRTHDAY RAINBOW CLOUDY

Da lama tak join contest, tapi tiba2 rasa nak join. Ini sume gara2 rakan sekelas membuat contest ini sempena hari jadinya. Saya panggil dia angah atau nama blogger nya Rainbow Cloudy. Dia ni memang rajin tulis blog suatu masa dulu sampai aku rasa tergugat :p. Entri ini dibuat juga sempena hadiah hari jadi untuk cik Rainbow sebab tak dapat nak bagi hadiah kan, tapi entah2 last2 dia yang bagi saya hadiah [ hihi] dan sebagai tanda sokongan saya sebagai seorang kawan. Oh saya rindu dia sebenarnya, nak dengar dia bercerita macam2...

ok mari lihat syarat2nya dahulu:

Syarat-syarat :

1) tajuk entry "CONTEST BIRTHDAY RAINBOW CLOUDY" [DONE]



2) letak header blog rainbow cloudy (dapatkan image header rainbow cloudy di sini) [DONE]

3) link ke entry contest (sini) [DONE]

4) komen positif tentang blog rainbow cloudy

- Komen positif Nye adalah seperti berikut..Bila buka je blog ni, aku terkezut . Wow ! Header baru..! Cantiknya..! Jeles i taw! cik Rainbow ni memang rajin edit gambar jadi cantik2. Gambar saya pon pernah dieditnya sampai i malu2 hihi. Gambar 'miss my classmates' yang saya paling terharu tengok sebab cantiknya gambar bila diedit. Hadiahnya pun adalah design banner. wahh pasti terharu saya lagi sebab pemalas dan tak de idea nak edit gambar sekarang

5) komen negatif atau sebarang kritikan untuk membangunkan lagi blog rainbow cloudy

- Aku memang pro bab2 kritikan ni, sampai pernah kena banned pon ada. kuikui. Tapi setelah dikaji2, ditolak ditambah, diprogram, dikoding, dibuat use case, di hack, tapi............tak jumpa pulak apa yang nak kritik. Benci taw :p tapi sebagai seorang pelajar yang sedang berpraktikal sebagai web designer [poyo], apa yang boleh saya komen adalah cuma......warna background kelabu tu kureng sesuai cket la..kalu buat warna putih mungkin lagi comel dan ada background color atau background image yang kecik2 tapi repeat untuk background utama. err..pahamkah? saya pon tak reti nak explain camne.eh, macam blog aku cantik sangat nak kritik2 orang ni T__T

6) nyatakan tarikh birthday

- Birthday saya adalah pada 20 July 1987. Ingat tak cik Rainbow????

7) ceritakan pengalaman manis atau pahit pada hari kelahiran atau apa-apa kenangan berkaitan hari lahir. secara ringkas dan menarik.

-Pengalaman manis ketika hari jadi saya adalah sambut bday dengan sahabat2 di UniSZA. Best bila ada orang ingat bday kita. Tapi takde lah mengharap sambutan besar2an kan. Tapi yang paling best adalah pada hari jadi saya yang ke-23. Bila tiba birthday saya di Terengganu, saya akan mengisytiharkan cuti umum sempena bday saya. Ceh tipu je ni. Setiap kali bday saya, rakyat Terengganu akan bercuti sempena Hari Keputeraan Sultan Terengganu. Bila hari cuti, saya dan rakan sekelas merancang untuk berkelah di La Hot Spring buat julung2 kalinya. Memang seronok berkelah time tu sebab dapat berenang2, berendam2 dalam kolam air panas dan air sejuk, makan2, masak2 sebelum pergi, bergambar dan posing macam2 gaya. Memang enjoylah, terasa ukhwah yang terjalin makin erat. Tapi sedihnya cik Rainbow tak dapat join atas sebab2 tertentu. Dan keesokkannya hari pula, ada orang bawa saya gi makan kat Waterfront.Yehhh :)



********************HADIAH*********************

jom layan hadiah dulu kay, bagi semangat sikit untuk join hihi.

terdapat dua kategori pemenang :

i) pemenang utama
ii) pemenang saguhati

bagi pemenang utama terdapat dua orang, akan menerima :

a) wang ringgit malaysia (jumlah dirahsiakan. suprise beb!)
b) design header blog daripada Cik Rainbow

****topup tersebut sekiranya pemenang tidak mahu, boleh ditukar kepada bank-in duit.

bagi pemenang saguhati pula akan mendapat design header sahaja daripada Cik Rainbow



*************TARIKH TUTUP************


7 februari 2011 atau sebelum 12:00am 8 Februari 2011



.


2 comments:

Rainbow said...

uuuuh akak..angah baca sampai terbayang2 masa kita ada kat tganu.. mmg xkan lupa ah..

oohhh memoriku(cewah)..

sedey jap..
rinduu sgt kat akak.

tengs utk entry n join cntest angah yg serabut serabai tuu..

haziQah said...

hehe x kan ku lupkan memori indah kte , mmori bnjir hehe

rndu jgk :)

Google