Tuesday, August 05, 2008

geram nye..!

tgh syok2 nak buka frenster pagi2 ni
tiba2..frenster kna block balik,myspace pon..!
facebook tak kot..
sabar jela..
apa kes nak block frenster balik
takkan sebab ramai org memberontak dlm group udm frenster kna block balik
kata demokrasi dan bebas bagi pendapat..
ke sebab demonstrasi..
haha..lawak2...cakap tak serupa bikin

cite psl demonstrasi
bgus2..student udm sudah berani memperjuangkan hak mereka..
syabas kpd kepala demonstrasi ari tu..
sbb bjaya mnekan pihak atasan supaya hak pelajar dilaksanakan
respek gile la..
sayang gile la kat korg..nasib baik la aku ni perempuan dan aku tak duk tok jembal
kalu tak confirm aku pon join skali..haha..berkobar2 ni..
dan akhirnye plajar laki dpt gak duk dalam n merasa duk asrama baru
sronok btol diorg tu..
tapi bdak ppuan duk luar..da terbalik da..
eh tapi bile pikir balik...diorg ni leh kata wat phimpunan haram..
tak kena AUKU ke? hehe..

updet cite tak tutup aurat
smalam..kakak rumate aku g la gerai FKI
then masa ondaway balik..
tibe2 dia tnmapak ade bdak ppuan naik motor x pkai tudung
ingatkan bdak sabah sarawak kn..
ye la kat udm ni da rmai bdak cina n sabah sarawak n diorg mmg free hair la
tapi tgk2 bdak tu g kat blok khalid, blok yg xde org duduk
tibe2 dia sarung tudung plak..
nauzubillah da ade yg berani free hair plak..
abis la udm pas ni..aku da makin takot ni..
takot je bala dr Allah mnimpa UDM
dulu bumi kusza ni..suci je terjaga syariat nye..
insyaAllah Allah pon syg kat bumi kusza ni dulu..
tp skang..aku takot Allah murka..
walaupon ade yg masih baik n mngamalkan syariat nye..
tp smakin ramai je yg mninggalkan apa yg diperintah nye..
mungkin cite ni biasa je utk ipta lain..
tp ini kes luar biasa di U kami..
wallahualam


4 comments:

Norazmi Samsudin said...

salam...iqa..kalo ko jumpa budak sabah x pakai tudung bru muslim ko hentuk er kpala dia..ckp aku surh..hahaha

haziQah said...

haha..bereh boh..bnyl lg cite psl ni makin mnjadi2 kat udm..bngang tol aku..hee

~ilyanie_usyuk~ said...

hik3..
haziqah ni garang gk ek..
seramnyerrrrrrrr

hihi..

thanx visit my blog..

same2 la kite mem blog ea..

em kie exchange link tau..

nice knowing u..
daa..

Ibn Mohamed Amin said...

saya ada update posting baru pasal aurat nih.. kalau rajin2 marila jenguk2.. hihi..

http://pamiesz.blogspot.com/2008/08/tutuplah-auratmu-sebelum-auratmu.html

Google