Wednesday, August 20, 2008

mmbuang masa dgn bfaedah

Orang da balik bercuti, kami masih mnjadi pnunggu setia UDM
He dah la cuti mid sem ni hnaya sminggu
Tolak perjalanan pegi n balik, aku hanya cuti 2 hari je
Ok la tu kan drpd orang lain yg x dpt balik kmpong pon..bersyukurlah Haziqah
Kalu cuti lama2 pon x elok jugak..
Nanti tak belajar, assignment pon tak buat2 lagi..hehe


ondaway to jalan2

Orang lain da balik kampong
Ini lah masa nye utk kite pi kuar jalan2
Hari sabtu ari tu , aku ajak eda n maj kua jejalan kat bndar
Actually kua bukan la semata2 nak jalan
Tapi sbnarnye nk kua pi cari tudung kat MBKT n bli sdikit barang2 dapor
Eh dapor la sgt ...biskot2 je..hehe



pemandangan dari bukit Puteri n bzar warisan

Kua tu mula2 maj n eda nk g makan sbb x brekfest lagi..
Ingat nk g mkn kat restoran terapong puteri yg letaknya kat shahbandar n pasar payang
Tapi sedihnye restoran tu buka kol 11am , masa tu kitorg da smpai kol 10am
Tibe2 dpt ilham utk g melawat bazar warisan yang baru siap tu
Ye la..kan terengganu ’ bandaraya warisan pesisir air’
He cantik jugak la tmpat tu



di bukit Puteri

Rupa2nya kat ctu jugak terletak bukit puteri, kubu pertahanan kot zaman dolu2 kala
Sbb bawahnya adalah istana maizan
Apa lagi kami pon naik la ke puncak bukit puteri tu n mlihat keadaan seklilingnya smbil mngambil gambar n posing sakan..hehe


restoran terapung Puteri

Then da kol 11am g la makan kat restoran puteri
Tapi makanan lunch tak siap lagi..kna tunggu setengah jam lagi pulak


di tingkat atas stesen bas MBKT

Dlm kol 12pm lebih baru g MBKT nak cari tudung
Da 7 kali tawaf MBKT pon masih tak jumpe tdung yg berkenan
Aku cari tudung bidang 60 wrna pink lilac n biru
Tapi x de pon ..kalu ade pon ade hok berbatu2 , bermata2 tu..tak mboh aku
Last2 aku tak bli pon la tudung..tp eda n maj yg x bcadang bli apa2 kat ctu, diorg plak yg borong..huhu

Bergerak plak ke GIANT
Da parking kat GIANT tpi g dulu PC Fair kat TTC
Ondaway nk g TTC tu plak lalu la jalan kat gerai2 org siam jual
Tibe2 tnmpak handbag yg lawa n beg kecik yg cun..apa lagi beli la wei da lama kmpunan nk bli handbag ni..
Kat PC Fair plak bli mouse color putih suci harga RM 10
n pendrive Kingston 1G color putih jugak harga RM18, murah kn?


makan2 di pizza Hut

Kat GIANT plak..eda ajak makan kat Pizza Hut lagi..
Adoi..ari tu baru je mkn pizza ni makan lagi..
Tp order yg kecik punye n eda bli salad..
Aduh..baru aku taw sdap nye salad di pizza Hut
Tgk jela pnoh n tinggi btol eda amik salad tu dgn dressing dia..
makan salad je pon da ckop kot..hehe
Da abis makan kami pon balik..pnat sgt la ..



seminar MyEduSec 2008

Cite psl seminar MyEduSec yg berlangsung dari 17-18 ogos 2008
di hotel grand continental kuala terngganu
Kitorg dpt beg pack free color oren, ikot baju kos tu..heeeeeeee
Best ke sminar tu..?
Kalu utk lecturer n org2 yg mmg bminat psl computer n security network mmg best la
Utk kami student2 bnyak jugak jumpe fakta2 n ilmu2 baru psl dunia IT skang ni


posing sblom pegi sminar



konon2 khusyuk dgr ceramah


Tapi ..kbnyakan drpd kami amat la mngantok ,
lagi2 aku ni yg tdo lewat mmg la mngantok bile dgr ceramah2
Berapa kali syahid da aku spnjang program tu
Kalu nk ilang ngantok plak main tngkap2 gmba
N main sms n mis kol sesama sndiri..hehe


tp padahal main msg ngn laptop hehe





Tapi bile tyme makan..reti pulak segar sesegar2nya..wawa
Mknan dia sdap la jugak
Lagi2 hari kdua masa lunch, kari kambing dan kepah..masyuk gile la..he..


1 comment:

chot said...

byk betul aktiviti ko ketika bercuti..masa ni la utk ko beriadah bersama keluarga tercinta dan rakan taulan ye tak..bagus2..

Google