Thursday, October 30, 2008

org asli bertaekwondo?

Start sem 3 sume plajar ijazah kena amik subjek kokorikulum
Budak2 diploma amik masa sem 2
Bdak ijazah kna amik selama 3 sem utk koko
Termasuk la aku. Setiap sem plak x leh amik sbjek koko yg sama so kna tuka2 setiap sem.sem ni aku amik taekwondo. Sebabnye aku nak satu sport yang leh berpeluh tapi tak kena matahari so taekwondo adalah pilhan yang terbaik hehe.


Dari 23- 25 nov 2008, kitorg kena gi kem utk koko kat merang. Bertolak tghari khamis dgn bas kusza yang tak muat sbb terlebih muatan. Hoho



Smpai kat sana ade taklimat sket then trus makan tghari.pas berehat2 dan solat zohor ada taklimat lagi dari en hussain n coach kitorg sir ramlan.


1st acara mcm biasalah dalam kumpulan kna cipta logo dan buat cheer sndiri.. poning jugaklah nak kna perah otak pikir nak buat logo and cheers
Trademark kump kitog ”ready for fight!”

Ptg tu plak ada jungle trekking. Pergh srunuk gile walaupon agak mncabar.kna panjat bukit blakang kem tu naik ke balai cerap kusza. Lpas ni nak try naik gunung plak la mcm shaiham .he bile smpai ke puncak, eceh puncak la sgt rasa sronok sperti mncapai satu kjayaan.waha


Malam plak ada presentation logo dan trademark kumpulan. logo dan trademark yg paling best tentulah kumpulan 2, kumpulan kitorg, btul tak asrul? He kumpulan kak anom pon best gak lain dr yang lain sbb yang lain sume cm lebih kurg je.pastu tgk video2 taekwondo.malam tu tido awal, 10.30pm da tamat acara cos sume mmg pnat la..

Esok, awal pagi solat subuh di surau. Tak ramai pon muslimat yg hadir sbb kbnyakan nye bgun lmbat n solat kat dorm je. Muslimin, alhamdulillah turun sume. Pas solat fakhrul radzi @ pa @ ustaz bg tazkirah kat kitorg dia relate kan taekwondo n pjuangan dalam islam. Best jugak dia bagi tazkirah,nak2 aku ni da lama rohani aku tak diberi makan

Kmudian kami berjogging.ini bukan jogging biasa ok..ini adalah jogging naik bukit smbil berlari pecut.adoi sperti mau patah je kaki kitorg sume.yg paling perit, kna berlari naik anak tangga plak..rasa mmg tercabut lutut..



Pas brekfes dan berehat2, gi tngkap gmba plak beramai2 dgn mmakai baju taekwondo. g dkat kawasan berbatu2 mngmbil gmba.syok jugak bergmba di situ lagi2 dgn kami yg mmg gile gmbo .abis je sesi bgmbar , latihan taekwondo pulak.preparation utk grading berlatih la kami sume sekuat2 nye

Tghari tu bdak laki g solat jumaat dan bdak prempuan pula bersenang lenang dgn asyiknye di dorm.ada yg tido, ade yg borak2, ada yg study utk test,ade yg prepare utk mlm kebudayaan.
Pas lunch kitorg buat aktiviti yg sgt mnyeronokkan.nak taw apa? Gi berkayak..mmg masyuk la..tp yg klakar nye masa nak rafting.aku buat tawaf sbb tak dapat nak rafting bersama2.last2 dapat jugak.hiihi.tapi part yg plng sronok, terjun dalam air la mandi manda.tapi pkai lifejacket la..kalu tak de life jacket alamat tenggelam la aku yg mmg pandai sungguh berenang. Sblom naik ke darat ustaz telah bagi ceramah sket masa kitorg berendam dalam air smntara dia duk kat dalam kayak
Malam plak lagi sronok..ada BBQ n mlm kbudayaan.ada mcm2 psembahan tp yng bnyak nye buat sketsa psl taekwondo.ada la cm lawan2 sket n jadi hero he.kumpulan aku pon buat sketsa ’the making of..taekwondo’. ahha psmbahan kami amat mantap smpai juri kecil razif, anak sir suka smpai gelak2 he jgn jeles ye..lpas abis sume psmbahan n slpas mkn ada karaoke..erk..agak lagha mlm tu .bnyk pmintaan supaya ustaz berkaraoke pd malam tu tp masyaAllah ustaz pndai memanipulasikan keadaan.dr program yg agak lagha itu bertukar mnjadi acara yg dirhmati Allah, majlis berzikir baru terasa nikmat mlm kebudayaan smbil mngingati Allah.malam tu kami tido dgn kkenyangan yg nyata.

Da next day,ada light warm up n ada sket2 train utk grading lagi..pas brekfes ade test stelah bhmpas pulas baca notes taekwondo.susah gak la jawab test tu cos ada soklan yg x de dlm note so pndai2 la jawab..pas abis test bsiap2 utk pulang tapi bukan ke UDM tapi keUMT sbb grading buat kat sana.


Aku adalah kumpulan ketiga utk grading.mula2 cm biasa je tak de prsaan pastu msti la cuakbile da masuk glanggang, tapi agak kuciwa sket smasa grading tu sbb instructor yg bg instruction tu dia yg salah so kitorg da confius n sgt sedih..wuwu.abes grading ada demo self defense. Best jugak dpt blaja cara2 utk protect diri.

Balik UDM kul 6 ptg sabtu.mlm tu sgt pnat smpai keesokan hari pon masih terasa pnat. Pas da dapat rehat yg cukup baru la segar kmbali

Esoknye gi plak persidangan perdana peribumi malaysia kat sekitar DKU .dpat la kami tgk cara idop org asli, cara makan diorg, kraftangan diprg n dapat la tgk org asli secara life..heeee
cerita lain tntang persidangan itu di blog izzudin




4 comments:

Anonymous said...

ade MISFACT kt atas..kump 4 yg menang, ye x..kn da umunm mlm 2. :)

haziQah said...

eleh angkat bakul sndiri boleh la..

an0mcomelz said...

anom ckp..
papehal pown mstyla kum 6 yg mng...
ktowg kn 'pnyelamat bumi'...
wahahahaaaaaa =)
thanx iqa.. ko nmpk gak grup ak pnye klainan psembahan...
huhu
pepown, misi ktowg bjaya...iaitu nk bt kowg sume thibur..huhu
=p

Cartier Ballon Bleu said...

Alle Arten von Leben, alle Arten von Menschen
Tag Heuer watches
cheap Tag Heuer watches
Tag Heuer aquaracer
Cartier watches

Google