Monday, October 06, 2008

eid 2008

raya sinonim dgn perkataan apa kawan2? mesti la balik kmpong
Kalu raya kat bandar mana sronok , balik kmpong baru best

Tahun ni raya kat sg gerisek lagi kat muar johor
Ari isnin ,2 hari sblom raya baru bertolak
Patotnye nak gerak awal pagi tapi disebabkan ada masalah teknikal cket ptg baru grak
Smpai nye malam la..buka pose pon tgh jalan,
Alhmdulillah da bli roti kat roti boy klcc awal2
Kalu tak tak de mknan utk buke pose la kitorg

Raya pertama


Family aku n family mak noi je balik awal2 tp family mak noi tak ckop sorg
Kak ma kan da jadi isteri org so dia ikot suami dia braya kat batu pahat


Masa kak ma baru smpai tak sabar2 nak tgk anak dia, sarah batrisya
Comel nye anak sdara saye ni..heee
Owh raya pertama kitorg g beraya kat 4 buah umah
Mula2 raya kat pontian , 2 umah
Pastu gi umah abg yunus , suami kak ma kat batu pahat
Then gi umah mak wai plak
Tak terlarat pon nak makan juadah yg disediakan tuan rumah sbb sume nye mknan sama
Cuma kat umah mak wai, dia wat sup tulang apa lagi melantak la aku
Malam tu pak long plak smpai masa kitorg ngh khusyuk tgk upin dan ipin

Raya kedua


Raya kedua plak raya 6 umah hoho banyak gile!
Pecah rekod ni tak pnah aku raya 6 umah dalam sehari
Mula2 g umah kawan bah , ali redza .dia keja sma2 ngn abah kat miri
Kat umah dia makan mee hoon..pstu umah seterusnye sume dia bg beskot raya n air gas..
Aduh ksian perot ku merana..umah terakhir, umah makcik kepol baru la dapat makan ketupat ngn kari ayam.baru la masyuk makan..pastu ada air teh o plak..sdap nye..
Malam tu mak noi masak nasi mkn ngn udang n ikan asam pdas..nyum2
Lagi sdap mkn nasi drpd lauk hari raya hehe

Raya ketiga


Da nak balik KL da..tapi bukan balik KL lagi..
Nak gi kmpong mak plak kat teluk intan
Ala dkat bnor ngn umah si pamie tu..tp sblom tu gi berya umah jiran kat kmpong tu
Pastu baru la balik KL
G berenti solat kat RnR , nk makan skali tapi ramai gile org
Smpai s.alam kul 4 lebih baru la dpt lunch..wuwu
Kul 6pm plak baru btolak g teluk intan

Raya keempat


Raya di teluk intan g sebuah umah je
Tu pon umah sepupu kat sblah umah je
Cam sronok plak raya kat umah spupu tu sbb nye baru taw kak jini keje kat IIC as lecturer yg ngajor computer science
Dia ajar java tu..mntop gile..dapat la bertukar2 cite ngn dia..huhu
Kat umah tu gak dapat duit raya bnyak jugak...
4 org bagi tu hihi
Kul 5 pm baru la grak balik s.alam

Raya kelima
Awal2 pagi kul 4 am aku da kna bngun
Taw knpe? Sbb..aku da kna balik ganu..wuwu..flight kul 7am so kol 5am da kna gerak sbb kna check in bag sume kan..
Naik teksi ngn bdk udm gak g blik udm..nsib la ada kawan..
Smpai udm siap2 trus g klas n jumpe yg tersayang heeee

dapat kad raya lagi..


dari anis


dan kawan blog baru saya tapi student udm gak, zahirah
tq kawan2 ;)


5 comments:

chot said...

selamat beraya sakan gak..mak oi dtg kek klcc semata2 nak beli rotiboy..huhu

matt said...

selamat hari raya..
salam ziarah...

haziQah said...

CHOT - eh tak la..aku g klcc bli camera la rotiboy tu smpingan je

MATT- slamat ari raya juga

Ibnurashidi said...

Salam Ziarah..

Selamat Hari Raya Aidilfitri Mulia..

cheap gucci sunglasses said...

Se ti sei innamorato di due persone contemporaneamente, selezionare la seconda, perché se davvero l'amore la prima, non si innamorerà con la seconda.
Brand Sunglasses
Sunglasses
Sunglasses sale

Google