Monday, October 13, 2008



entri kali ini saya tujukan kpada saudara SiarIslam yang menulis pnjang lebar di shoutbox saye sampai 3 mukasurat tu
walaupon saudara SiarIslam mnggunakan nama samaran tapi saya tahu sape dia sbnarnye berdasarkan cara dia mnulis
tapi x kesah la..ok saudara SiarIslam saya akan menjawab sume komen anda tentang saya dan saya sedikit pon tak marah kat anda walaupon anda kutuk saya malah saya tergelak membacanya sebab saya tahu apa yang anda tahu

persoalan pertama
"cerita PRK ni guane sebenarnye? saudara aizat, hg duk kutuk2 MPP, HEPA & Aspirasi, tapi bukan Hang dulu pun mcm tu jugak ke dulu?"
aizat dulu sememangnya MPP, HEPA n ASPIRASI
tapi bile duduk dalam satu organisasi yang tidak menjalankan fungsi seperti yg kite harapkan
contohnye kite taw apa yg organisasi kite buat itu salah tapi takkan kite mau duk diam je tanpa memperbetulkan kesalahan kite
takkan kite mau organisasi kite terus hanyut dlm kesesatan
bile kite nak btulkan apa yang salah selalunya kite akan ditentang
contoh yg plg mudah nak diambil seperti ketika nabi Muhammad S.A.W cube mnyebarkan dakwah secara terang2an dan membetulkan apa yg salah di kalangan arab Quraisy
lihat saje bagaimana baginda ditentang dgn hebat walaupon baginda hanya mahu membetulkan apa yg salah
saya bukan la mahu membela aizat saje tapi saya cuma mahu memberitahu satu realiti saje
dan aizat adalah salah seorg yg cuba membetulkan apa yg salah supaya khidupan mahasiswa UDM lebih maju aman makmur

persoalan kedua
"saudari haziqah, yg hang duk ngikut belakang aizat nape?? awk takde pendirian yg teguh dan xlayak jd pemimpin.. jd pengikut je lah gitu gak..nak jadi pemimpin, mesti tetap pendirian dan xmudah terpengaruh.. maaf lah.. tapi ambo cuma nak "Betul".. nak betul ja yg xbetul.."
saya tidak mngikut blakang aizat jika pndirian saya tidak sama dgn aizat
dan saya bukanlah pngikut membuta tuli
jika saudara aizat tiada saya tetap dgn pndirian saya
cuma aizat hanya la seorg leader yg saya boleh follow
anda boleh mngatakan saya tidak layak jadi pmimpin
dan saya mngakui saya belom layak utk mnjadi pmimpin sebab saya masih bnyak kekurangan tapu saya adalah seorg follower yang kuat sebab saya tahu saya akan mnyokong kuat leader saya

persoalan ketiga
"awk jelas tgk aizat telah buat hal kat MPP dan GPMS, dia tu mcm pembelot.. yg hg duk ikut pembelot guane kire"
saya sudah mnjawab soklan ketiga ini di persoalan pertama
saya tidak rasa dia seorg pembelot tapi saya tahu yg dia sbnarnya amat sayangkan MPP dan GPMS dan dia sbnarnya mahu yang terbaik utk MPP dan GPMS

persoalan keempat
"sekali lg sy mintak maaf lah, pndapat personal ambo, awk dan lain2 ni cuba memecah belahkan student UDM.. memalukan..Tolong jgn wujudkan sentimen2 yg negatif dalam fikiran pelajar.. kita nak berpadu.. berkerjasama.. awk ni memecahbelahkan.. jgn lah.."
ayat2 ni amat mnggelikan hati perot saya
tapi ini satu tuduhan yang berat
saya tidak sekali2 cuba memecahbelahkan student UDM
dan saya boleh kata 70% student UDM bersetuju dgn pndirian saya
kami hanya mahu hak kami terbela dan sbnarnya la kami la yang mahu menyatupadukan student UDM
dan kami tidak sekali2 mahu mnwujudkan sentimen2 negatif dalam kalangan pelajar itu sndiri tapi kami mahu menerapkan sentimen positif supaya minda student2 UDM terbuka dgn lebih luas dan dapat mnilai hal yg baik dan salah dan tidak berfikaran jumud

persoalan kelima
"awk telh kene indkoktrin oleh org yg salah.. sy bsimpati dgn awk.."
saya la yg sebenarnya harus menujukan ayat ini kpada anda dan saya la yg harus bersimpati kepada anda

persoalan keenam
”tapi jgn risau, awk masih ada peluang untuk mengubah ape yg patut.. cuma nasihat sy, jgn mudah terpengaruh k.. tetapkan pendirian..
jgn ikut secara lurus bendul.. awk kene fikir yg mane baik dan buruk..
kaji latar belakang saudara aizat.. awk masih belum kenal dia dgn betul.
aizat tu pndai menggunakan insan2 yg boleh "dimakan" olehnya..
sekian sahaja.. sy secara jujur, xside mane2, saya di side yg benar dan rasional.. harap fhm.. kita harus berusaha menyatu padu.. bukan memecah belahk"
terima kasih kerana menasihati saya dan saya terima nasihat anda secara terbuka
insyaAllah saya tahu menilai siapa yang kawan siapa yang lawan

persoalan ketujuh
"Bersyukur dgn apa yg ada.. MPP yg menang tanpa bertanding pun ada kredibiliti masing2.. sume xperfect.. MPP yg menang tanpa bertanding yg awk kutuk tu lah byk membuat pembaharuan pada UDM le ning.."
Saya mengakui yang MPP yang menang tanpa bertanding mempunyai karisma dan kredibilti mereka sndiri tapi bukankah lebih baik jika mahasiswa sndiri yang menilai kredibiliti pmimpin pilihan mereka? Masing2 mmpunyai pndapat masing2 dan yang terbaik pasti lah akan menang

persoalan kelapan
"so.. jgn kutuk mereka.. mereka ada kelebihan masing2.. kita harus memberi peluang, bukan mematahkan semangat.
kalau setiap benda yg mereka nak buat, kita patahkan usaha mereka, kita xkan ada kemajuan.."
saudara yang dihormati, saya mmpunyai hak utk mngutuk pmimpin saya jika apa yang dibuat pmimpin saya itu betul atau salah sebab itulah hak rakyat biasa utkm mnegur pmimpin mereka..tapi kan saudara yang hebat, saya rasa saya jarang mngutuk MPP tapi rasanya saya mngutuk orang yang mnjaga MPP

persoalan kesembilan
"sy kadang2 pening dgn awk, kejap2 sokong MPP, kejap2 kutuk... mcm2.. awk kene tetap pendirian k.. sy terpaksa kate begini sbb sy tgk awk ni..
sbb sy tgk awk ni sedap2 je ngate ke org lain, dan tidak ada org yg berani ngate ke awk.. so, sy nk jadi org pertama.."
saya akn mnyokong MPP jika apa yg MPP buat itu adalah utk kbaikan student tapi saya akan mngkritik jika apa yg MPP buat itu salah.salahkah saya mengkritik MPP jika apa yg pmimpin saya buat salah? Dan saya rasa mngkritik hanya lah utk kbaikan MPP bukan utk mnjatuhkan
tu la yang saya pelik saya tidak pnah bniat mnjatuhkan MPP. Jika saya mmg berniat utk jatuhkan MPP saya langsung tak kan join program yg MPP laksanakan dan tak kan berkawan baik dan bermesra dgn MPP.saya juga tak mungkin akan mnjadi secretariat MPP jika saya palang MPP
tapi kan saya rasa dalam blog saya ni saya banyak memuji MPP je especially dalam program2 yg dilaksanakan
owh terima kasih kerana sudi kutuk saya, saya suka ktukan begitu sebab kutukan begitu membuat saya ketawa sorg2. saudara yg dihormati, anda masih tidak kenal siapa saya.
Dan saya tidak marah langsung dgn anda tapi sila lah kritiksaya lagi supaya saya tahu apa kekurangan saya sbgai insan yg lemah
Dan sebagai seorg pmimpin MPP haruslah bersedia dari segi fizikal dan mental sbb mmg biasa seorg pmimpin itu akan dikritik dan dibenci rakyat nya walaupon dia seorg yg amat berkaliber


2 comments:

mpp dinosaur said...

salam perjuangan!!
mlihat kpd komen2 yg dberikn oleh saudara siarislam ni, sy rs byk yg xrasional.. klu tgk politik negara pn, tok det yg prnah dlm umno pn, once dy quit jd pm n dy tlh mmpertikaikan sghl kebobrokan yg belaku dlm kpimpinan umno. jelas, aizat bkn pembelot tp dy juz nk wujudkn keadaan lbey baik.sy bkn follower aizat 2, tp sy rs ada ksamaan kdua2 org 'pemimpin' ni..

best tattoo books said...

Quattro Passi per una vita di successo: 1, solitaria durata nel tempo; 2, resistere alla tentazione, 3, sanno dare, 4, imparare a scegliere
Hanno detto che la rete era falso, ho riso, come se la realtà è davvero la stessa
tattoo Equipment
tattoo machine equipment
buy tattoo Equipment

Google