Sunday, September 28, 2008

macam2 sepanjang bulan pose

”Minta mak kueh sepotong saye mau makan dgn perot kosong”

Lagu raya da bergema
Kalu kat hostel masa nak dkat raya tu
Kbnyakan bilik da pasang lagu raya
Hoho taw la nak balik kmpong
Tp lagu balik kampong x de plak

Apa yg berlaku di spnjang ramadhan di UDM
Iftar jami’e di masjid UDM @ kusza




Di satu pagi yg mulia tup2 dpt msg drpd mustaqim
”Anda diminta tlg gotong royong mnyediakan juadah buka pose smpena majlis buka pose udm bersama masyarakat pada sabtu 20sept utk 5000 orang drpd kol 4-10 pm”
Wahaha 5000 tu? Ramai gile tu.cm takot plak nk tolong
Da orang minta tlg di bulan mulia ni.Kite pon g la tolong
G masjid solat asar kat ctu dulu pastu baru la mnonjolkan diri nk tlg
Tp aku dan eda adalah gadis2 yg plg awal dtg nk tlg smangat berkobar2 hoho
Tp kol 5.30 pm kot baru start.Tgu ckup kakitangan dulu.Kitorg tlg ltak mkanan kat dlm pinggan.Masa buka pose bntang tikar buka pose ramai2.Best satu pngalaman buka pose rmai2 kat luar masjid



Fakta menarik : laki lagi ramai drpd perempuan
Fakta 1 : laki sudah tidak lagi pupus di dunia ini
Fakta 2 : laki sbnarnye suka makan haha

Iftar jami’e di musolla habibah

Iftar jami’e kat musolla kitorg ni diadakan sekali dgn majlis khatam quran
Mula2 ptot nye pengerusi surau yg spatotnye g tmpah mknan
Tp cm da x terbuat maka ejah selaku TYDP surau g la tmpah mkanan kat restoran as-syakirin.tmpah nasi n lauk paprik
Ptg tu mula2 aku n ejah g amikpuding coklat kastard kat bazar ramadhan UDM
Pastu g cri timun cina @ tembikai.mula2 x tawnk bli kat mne
Tibe2 tnmpak tepi jln ade jual so kitorg bli la 2 biji
Then g amik plak mknan kat restoran as-syakirin
Tp bile g restoran tu org kdai tu cm x taw ade tmpahan mknan utk 60 org
Rupe2nye dia g anta kat UDM
Smpai kat musolla masa tu da agak lmbat da nak buke pose kot
Cpt2 potong tmbikai n kueh,Buat air laici cpt2, pastu da azan n kitorg x dpt buka dgn smpurna,Buka kat luar musolla je
Ikut prncangan mula2 makan kurma n kueh n minom air sket then trus solat
Tp disebabkan muslimat x bwa telekong,Muslimin solat dulu tp muslimat makan dulu
Tapi alhmdulillah sume dpt mknan n mknan pon sdap
Owh eda pon buat kan dadih coklat utk buke pose ni
Cite version lain di blog eda

Balik raya

“Balik kmpong..oo00oo..balik kmpong..”
Ari selasa ari tu rmai yg da stat balik kmpong. Aku balik ari khamis boleh kata agak lmbat la cos majority balik ari rabu malam
Aku balik naik air bus..eh..naik ari asia la
Murah je..pegi balik RM 110 sbb book awal2 dulu masa buka sem bulan 7 ari tu sbb tu dpt murah
Flight kol 4.20 pm tp grak g airpot kul 2.30.mula2 x da sape nak anta tapi alhmdulillah kwn amin , ika pon nk fly blk srwak jadi tumpang dia skali
Kitorg sewa keta kancil.tp x muat nak bawa beg luggage utk 4 org so buat 2 trip
Tkot je tak smpat nak check in bag
Tp disebabkan pro nye ika bwa keta so smpat la smpai huhu


dgn majdah

Mcm biasa Flight cm lmbat sket la ..
Naik flight ni tak pon sng smpai aku kna tuka 3 transport utk smpai umh
Mula2 naik plane, pastu naik bus dr lcct g kl sntral pastu naik komuter plak smpai s.alam pastu baru mak aku amik kat komuter
Smpai umah dlm kol 10 lebih malam..boleh kata sama je cm naik bus


1 comment:

tissot mens watch said...

Quattro Passi per una vita di successo: 1, solitaria durata nel tempo; 2, resistere alla tentazione, 3, sanno dare, 4, imparare a scegliere
Hanno detto che la rete era falso, ho riso, come se la realtà è davvero la stessa
tissot watches
Tissot t touch
tissot prc200

Google