Thursday, April 09, 2009

cara mengatasi tekanan

bila korang tekanan korang buat apa..?

pertama2 aku akan nangis dulu puas2..
pastu tidur walaupun kejap..bila da bangun hati da lega sikit..
tapi jangan lupa mengadu kat Allah walaupun Dia yang menguji kita..

tak salahkan kalau begitu caranya aku hilangkan tekanan?



lepas tu cuba teka aku suka buat apa?

kalau kat universiti aku suka jalan2..tak kira la sorang2 ke..atau dengan kawan2..tapi kalau sorang2 lagi best sebab boleh muhasabah diri dengan apa yang berlaku..kalau dengan kawan2 boleh pecah perut sebab diorang buat kita suka hati



kemudian..aku suka pergi makan makanan best2, sedap2, mahal2..haha..tak de la mahal sangat sampai beratus2..setakat yang mampu je la..



semalam.. aku sedikit kakacauan jiwa..betul2 aku buat mengikut langkah di atas...oh ya tertinggal satu langkah..bercerita la kat kawan yang sudi mendengar..kalau tak de kawan macam aku kat rumah sekarang..cerita la dengan blog..hehe

petang tu..aku pergi berjalan2 di shah alam mall..macam biasa lah mall ni kalau tinggal seminggu je pun da banyak sangat perubahan apatah lagi kalau 2 bulan tak jejak hoho..

lepas da puas jalan2 ..padahal tak beli apa pun sebab muflis sekarang..eh aku jalan sorang2 ni..pergi singgah kedai kopi kat tasik shah alam..

aku makan :

1. chicken maryland


- boleh tahan la chicken chop yang diberi nama chicken maryland..tapi makanan ni lagi sesuai untuk bear sebab dia tak makan pedas hehe dan fries dia aku ingat dia letak tepi..tapi dia campur..da la aku mengidam makan fries mcD yang kena boikot tu huhu

2. ice blended cuppucino


-dari terengganu lagi da mengidam ice blended yang ada whipped cream..nyum2..tapi whipped cream dia sikit je..tak puassss...!

tapi baru makan separuh dah kenyang gila..ok puas hati untuk sesi terapi menenangkan jiwa yang kacau

oh..teringgal lagi..lagi satu cara hilangkan tekanan..aku suka memandu..tapi kereta auto la..kalau manual nanti lagi tekanan sebab kena pikir macam mana nak tukar gear dan tekan clush hahah


12 comments:

iLiAiSyAh said...

thanx lawat blog saya... tapi siapa anda?

[Fadilah Diyana] said...

patutlah mcm pernah nampak...kat tasik tp masjid kan???chicken chop kat situ biasa jer tp air dia ok...pasni try la plak makan kat QASEH kat seksyen 13...makan makanan yg memang restaurant tu masak bukan stall2 kat luar...sedap...

iLiAiSyAh said...

owh...udm jugak... hurm... so then, nice to know u.. *wink*

aizat@kampus said...

kuatnye makan....he3

haziQah said...

FADILAH - owh kuah dia biasa je..tp chicken dia bloeh tahan la ..owh sdap ye..nnti nak g try la..da terliur ni hehe

ILI - nice 2 know u 2 ;)

AIZAT - ahha..mana ada banyak..cket je.. :p

aizat@kampus said...

dh jarang singgah blog kite...hu3

haziQah said...

singgah je cuma tak komen hehe

aizat@kampus said...

yerla..pasni tgkla kite komen blog die cam ne erk...

haziQah said...

aik balas dendam ye hehe..tak baik brdendam taw :p

_anees^ said...

wahhh...best nyeee mkn!
dah tenangkan jiwa?

13may said...

saya bila tensen...saya tido ajer :D

haziQah said...

ANEES - best2 puas ati gak he boleh la tenang cket tq dear ;)

13may - saya pon tdo jugak hee

Google