Tuesday, April 14, 2009

makan untuk hidup, bukan hidup untuk makan

misi balik rumah semasa cuti belajar selesai. balik rumah bukan kerana nak belajar walaupun itu adalah cuti untuk belajar.jangan haraplah kalau balik rumah boleh belajar haha tapi siapa yang balik rumah boleh belajar tu memang hebat la. wa caya sama lu


saya suka makan sarapan macam omputih sebab
sarapan melayu selalunya berat2

balik rumah hanyalah untuk menggemukkan badan sahaja hehe kan aku kata semua orang kata aku dah kurus eceh perasan padahal berat badan sama je kot.masih lagi 50 ++kg.kalau da turun ke 48kg ke baru la boleh dikatakan kurus.eceh memang pon da turun sikit 2 kg kot. ye la sekarang ni jarang sangat aku sarapan pagi. tengahari baru la makan.apa la sibuk sangat si haziqah ni isy2..jangan jadi macam aku taw.sarapan itu penting taw

balik rumah , hari pertama makan di kedai kopi seperti entri sebelum ini.esoknya pula mak masak makanan kegemaran aku, sambal ikan cencaru..pergh..sedap sehingga menjilat pinggan.aku pula buat popia chocolate banana..pinjam resipi ye asma'

hehe.esoknya pula makan ayam nandos kegemaran abah dan kek cuppucino cheese secret recipe.yummy! sempena birthday abah yang ke 52.walaupun da kenyang , tapi kek cheese siapa boleh tolak. esoknya pula makan buffet di Quality Hotel..burrpp..kenyang gila.alhamdulillah masih berpeluang makan sedap2 .teringat pula bagaimana nasib saudara seislam kita di Palestin.kita kat Malaysia ni masih mampu makan sedap2..boleh kata orang Malaysia ni makan mewah betul.nak makan beli je tak kira mahal ke tak.sampai kadang2 membazir.lagi2 kalau bulan puasa.kalau tiba2 negara ni jadi miskin..agak2 boleh tak orang2 Malaysia ni bertahan makan kais pagi makan pagi.

dah balik UDM ni..kembali kurus balik..kadang2 macam malas nak makan..tak de selera.lagi2 bila masalah melanda..tapi bila da mula makan tak reti pula nak berhenti.ni yang malas nak makan hehe

sudah bercerita pasal makan.kena mula belajar ye kawan2 jangan malas..jangan tengok movie star wars..cukup2 tengok..jangan YM. kalau belajar guna komputer , please switch off your wireless..padahal aku yang tak tutup haha

cepat2 siapkan lagi 2 assignment.bila la beban ni nak lepas..adeyh...


4 comments:

aizat@kampus said...

peh mkn org putih pn berat2 gak...berat harganye....mcm kek cheese tu kalo kat secret recipe mmg kalo nk makan sokmo kena tunggu pitih masuk dulu...he3...aku jer kot :P
ptg ni nk g KL teman akak g selia student die praktikal...ha3

haziQah said...

haha tak dela baut kat rumah murah je harganya he
tapi kalau kek secret recipe tu x de la nak makan hari2 kalu tak kering tak makan setahun la aku he
uisy..berjalan je keje ..balik udm la :p

Husna Najihah said...

cdapnyer.....

Faris Adli said...

memang kau hidup untuk makan je iqa...

Google