Friday, September 18, 2009

Di Hari Raya, terkenang daku pada si dia

yaw finally im home.sampai pagi hari khamis yang mendung.makcik aku kata malam tu,malam lailatulQadr.tapi aku rasa malam 25 Ramadhan sebab malam tu je aku tak larat nak bangun sahur hoho tahun ni tak rasa mood raya sangat.aku pun tak taw kenapa.orang lain sibuk cari baju raya, tudung kat bandar.aku gi mydin beli extension, pergi kedai buku beli pen dan marker, pergi sweeden cake, beli roti yang sangat best. tapi kat pasar payang, tiba2 teringin nak beli biskut raya RM 5.saja nak rasa biskut raya pulak.lagipun baju raya semua aku dah beli awal2 sebelum buka sem ni lagi

as usual, raya pertama pasti di sungai gerisek, muar , johor.tak sabar nak jumpa sedara mara, nak main bunga api, nak buat tahlil, nak pergi beraya, nak dapat duit raya, nak jumpa anak sepupu yag pasti bertambah comel dan nakal.jangan jeles taw saya masih dapat duit raya sebab orang ingat masih lagi budak sekolah kot :D


taken from her mummy's facebook

raya ni dapat anak buah baru.er i mean anak sepupu baru, mohd Rizqullah yang baru lahir ke dunia pada 15 september 09. and tak sabar nak jumpa batrsiya , mesti makin nakal.waa geram2!

tahun ni dapat dua je kad raya, dari 'suami isteri' dan sehelai tudung ( how sweet..) guess from whom?

dapat buka puasa bersama rakan blogger UDM di NR Cafe.haha kami memanggil diri kami Blogger United.sape YDP nye? tapi setiausahanya adalah Evi Lolyta sebab dia yang akan menyaring masuk keahlian anda.haha tipu je mana ada persatuan ni kat UDM pun, saja bagi gempak sebab kitorang ni walaupun lain2 kos tiba2 boleh berkawan bersama dan mempunyai persamaan,masing2 mempunyai blog sendiri.kalau kumpulkan semua blogger kat UDM ni pun best jugak kan.yang ex-UDM pun boleh join juga terutamnya Mr Shaiham :D p/s: owh saya sayang sangat mereka ! <3

hari2 terakhir berpuasa di UDM, aku berbuka di luar.mula2 NR Cafe: makan nasi , tomyam etc, next : KFC yang sangat kenyang gila, last but not least : Pok Wan Kopitiam, makan : Sapghetti Marinara

by the way, Selamat Hari Raya, mohon maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki, jika ada terkasar bahasa dan perbuatan2 yang annoying. Selamat beraya bersama keluarga yang tercinta! main bunga api tu jangan lupakan mercun. ( Amin ajak main mercun balik UDM ni.tak serik lagi budak tu, kalau kena kejar pok guard lagi guane? )

sampai rumah, terus je check berat.47 kg ! omg..rasa macam makin gemuk je puasa ni tapi rupanya makin kurus hoho

student FITS, mari kita sama lihat lecturer kita yang comel2 buat ucapan raya! ahha i lap u lecturer FIT.semua comel2 belaka he mai tengok kat sini

saya berjaya tiru resipi samosa dengan jayanya sebab semua adik2 saya makan dengan sungguh bersemangat dan minta nak lagi :D


5 comments:

Evi LoLyta said...

btol2... yg i x suka i reject, yg i geli, i dump.. eeeiii... hahaha..
anyway, slmt hr rya ! ;P maaf slh slp ey kak

tEHa said...

K.IQA,,,
selmat hari raye!!
maaf kalau ade terkasar bahase ngan akk.
ermm,,dpt resipi samosa??leh wat utk saye pulak pasni yerr...

luqman said...

selamat hari raya..maaf zahir dan batin

ɥ s ɐ u said...

selamat hari raya :>

haziQah said...

EVI - haha dats why u dipilih sbg stiausaha hehe slmt hri rya juga !

TEHA - Slmt hri rya juga ! meh le dtg umah bru leh mkn samosa he

LUQMAN n NASH - slmt hri rya !!

Google