Monday, May 23, 2011

Pendaftaran pelajar UiTM Dungun

Kembali ke Terengganu lagi. The place where I will miss for my entire life. Eceh..but this time bukan hantar aku ke Kuala Terengganu but hantar my cute sis further her study at UiTM Dungun in Public Admin course..oh it’s her first choice sebab malas nak pikir pasal sains tapi sokmo cakap pasal sains je dan tak sangka dia pun dapat Terengganu juga. So now da ada teman yang boleh cakap Ganu nanti :p

Hari mendaftar adalah pada hari sabtu sampai pukul 4.30pm dan kami bertolak dari shah alam pada hari yang sama. Sampai sana, jalan dah tak jam sangat sebab da mendaftar lewat kan. Pukul 3pm tuu. Alhamdulillah semua urusan dipermudahkan. Hostel adik ku kat level 1 and roomate dia 3 orang, roommate dia orang ganu n kelate *wink*. Satu katil double decker, satu lagi single. The rooms quite small and no balcony but ok la.Cuma kalau nak lepak ramai2 sure crowded. Her room pun dekat dengan toilet and toilet mcm toilet asrama lama UniSZA Cuma toiletnya bersambung dengan tempat basuh baju.

Nak hantar adik aku yang sorang ni rasa berat je hati. Masa hantar adik laki aku, aku macam tak kisah sangat :p Rasa macam kehilangan dia sebab dia tak pernah keluar dari rumah untuk masa yang lama, rasa risau bila masuk U yang jauh dari keluarga, tak boleh la nak tolong jenguk sokmo dia kat sana kalau dia perlukan apa2, rasa takut kalau ada orang kacau dia dan dia tak boleh handle. Aku macam lagi risau dari mak aku. HAHA. Ni baru hantar adik, kalau hantar anak agaknya, lagi le riso [berangan]

Lepas dia dah belajar jauh ni, balik rumah, kurang la sorang yang aku boleh gaduh,kurang sorang aku nak marah, tak boleh nak peluk and sayang manja dia lagi, kurang sorang nak gurau2, kurang sorang nak buat kerja kat umah T_T

Pas hantar dia, aku asyik teringat dia je kat sana, boleh dia ke handle her new life. Ingat nak tulis surat yang sarat dengan nasihat pada dia, tapi terlupa pulak. Masa dia masuk tadika, aku hantar dia, dia kecik lagi. Tapi walaupun da besar dan masuk U tapi tetap rasa dia kecik bagi aku. 

And im gonna miss her a lotz. Same goes to my lil sis, nani. Dia yang nangis masa hantar Dina, yang lain rilex cool je tapi dalam hati riso je sebenarnya.

Lepas hantar my sis, rasa macam ‘ini baru holiday ke Terengganu ‘

#makan sotong celup tepung and ikan celup tepung and also kerpok lekor. Ini makanan wajib makan jika lepak di pantai Terengganu

#stay at Awana Kijal, banyak gila bilik dia. We stay kat satu bilik yang dalam dia ada bathtub kat dalam bilik, bukan dalam toilet!

#breakfast makan nasi minyak gulai ayam. Teringat nasi minyak kat corner masa belajar kat UniSZA
#jalan2 dan shopping sikit di Mesra Mall

#lunch makan nasi putih + ikan singgang + budu. Yang ni memang lama dah mengidam

#test skill cakap Terengganu walaupun bunyinya macam tah pape tah

#first time beli dan makan sata dan otak-otak di Terengganu ^_^

For my lil sis Hadhinah, we all gonna miss u a lotz. Insyallah kalu de rezeki aku turun ganu melawat ko. Belajar molek dan belajar la cakap Terengganu haha.! Love u sis!

And i'm waiting for her call T_T

dedicate this song to you my sister, Hadhinah !






She, won't get off the phone, she won't leave me alone
When I'm talking to that guy
She, can be a real nightmare, gets me to do her hair
And says it never turns out right
But when I put on a face, she can tell
Cause she knows me so well

Chorus
Closer than my closest friend, someone who will be there till the end
My sister, sister
Deeper than the deepest sea, no one loves you like your family
My sister, sister

She, reads my diary, she borrows clothes from me
And I never get them back again
And she (and she), locks the bath room door, says five minutes more
And an hour later i'm still not in
And sometimes we fight, every family does (oh yeah)
But that can't change our love

Closer than my closest friend, someone who will be there till the end
My sister, sister
Deeper than the deepest sea, no one loves you like a family
My sister, sister

To celebrate the good times, to help me through the hard times
To bring me down to earth, remind me what's important
And who comes first? Who comes first?
Gotta tell me who I'm talking 'bout
My sister, sister
(Oh yeah) and who comes first? Ain't no doubt about it
My sister, sister

She, watches out for me, I know she'll always be
By my side (by my side)

Closer than my closest friend, someone who will be there till the end
My sister, sister
Deeper than the deepest sea, no one loves you like a family
My sister, sister
Closer than friend, someone who will be there till the end
My sister, sister
Deeper than the deepest sea, no one loves you like a family
My sister, sister







6 comments:

iQapiQa said...

hohoho..next time dtgla singgah umah kita.tak jauh pon dr uitm

gadis kepastian said...

hehe xpew jgn risau sgt ....hehe

iniAKU said...

"Pas hantar dia, aku asyik teringat dia je kat sana, boleh dia ke handle her new life. Ingat nak tulis surat yang sarat dengan nasihat pada dia, tapi terlupa pulak. Masa dia masuk tadika, aku hantar dia, dia kecik lagi. Tapi walaupun da besar dan masuk U tapi tetap rasa dia kecik bagi aku.

And im gonna miss her a lotz. Same goes to my lil sis, nani. Dia yang nangis masa hantar Dina, yang lain rilex cool je tapi dalam hati riso je sebenarnya. " <-- sebakkk bila bace ni.nak nangess..sies derr

haziQah said...

iqa : hehe nt k.iqa singgah.masak sdp2 taw ;)

gadis kepastian : hehe riso la cket2 :)

izah : sob2 jom nangis sma2..

kak ira said...

rindu jgk kat dina..cehhhh..hahaha..nani nangis ek hehe :)

haziQah said...

hehe aah nani ngis

Google