Friday, June 17, 2011

Untuk gadis2 yang menggilai Seth Tan

From my favourite blogger, Puan Chika, nurulism.com

"Untuk peringatan kepada aku, aku, aku dan engkau ; Besar rahmat mendapat suami yang cintakan Allah terlebih dahulu sebelum mencintai isterinya. Tak apalah kalau suami kamu tak selalu bagi bunga. Asal dia selalu berdoa siang malam dalam solatnya untuk isteri. Tak apalah kalau suami kamu tak dukung kamu ketika kaki kamu sakit digigit semut. Asal dia pimpin kamu jalan ke syurga. Tak apalah kalau suami kamu tak bacakan buku pregnancy kuat-kuat sebelum tidur. Asal dia tahu membaca Al-Quran."

# Medina nak jadi kakak baby yeh! Medina pun da jadi my feveret kanak2 :)

Kisah blogger lain

Tapi sedih untuk kak Nowa aka ahkak Geli, sebab entri dia pasal surat terbuka kepada TV3 pasal Nora Elena, dia kena kutuk padahal dia buat entri suka2, buat lawak tapi orang amik serius. Entri tu dapat 34,662 people like this tu...Sampai orang kata dia tertekan sebab suaminya tak macam Seth Tan? WTfish!


7 comments:

Abang Stalker said...

kesian kakak tu..dia bt tuk melawat tp jd serius.fuhh..demam seth tan.ala..itu sume kn lakonan,org2 ni x pndai nk beza kn ke.

haziQah said...

sian kan kak nowa..org2 ni skema sgt kot x reti nk mlawak hoho

c.i.k.a.m.i.e.a said...

bosan gile kalau gitu.. entri memain pun orang anggap masalah besar

aunieZ said...

tak reti nk bergurau agaknya

Fahmi Raazali said...

lor... cerita tv punya pasal sampai jadi gitu eh... ganas... penangan cerita tu...

aunieZ said...

hehe bse la..org kn mudah tpngaruh :p

[Fadilah Diyana] said...

Haziqah, kita tertarik plak nak komen...berkaitan dengan watak seth...sebenar2nya org meminati seth kebanyakkan telah membaca novel kasih yang suci...kalau ikut novel banyak gak beza nyer sebab seth ni bukan org islam pada mulanya...tp dia dah lama jatuh cinta pada islam...dan dia pun sanggup bersunat walaupun dah berusia pada ketika tu...malah dia mempelajari agama islam sehingga elena rasa kagum dalam diam...dia juga cuba mengenali islam dengan membaca tafsir al-quran(pd awalnya)...seth juga selalu berjumpa dengan ustaz apa ntah(lupa nama) tuk minta pendapat kalau ada kemusykilan...kerana ni semua membuatkan org jatuh hati dengan watak seth walaupun pada mulanya dia telah tersilap langkah... meminati tak sama dengan memuja...suka baca sebab sweet tapi kena rasional lah...guna akal untuk berfikir...pelik bila ada org yg melihat perkara ni sebagai satu gelombang negatif...

P/S-melawak boleh tp jangan sampai mengguris perasan orang lain...thanks haziqah!

Google