Thursday, June 16, 2011

Operasi Malaysia di kala Gerhana Bulan

2 benda besar berlaku semalam

Operasi Malaysia, sebab SKMM block laman web filesharing mcm www.megaupload.com and www.filestube.com



Orang kata punca dia KRU yang suruh block file sharing ni. Nak baca kemarahan rakyat Malaysia, boleh baca kat FB ni. List website yang kena hack dalam operasi Malaysia , klik sini

Tapi yang lawak gila, dulu semua orang benci hacker tapi tiba2 semua orang sayang hacker malah support dan suruh hack lagi laman2 web kerajaan. Haha memang kelakar dowh.

Reaksi kerajaan? Ada yang offline website dorang takot kena serang. Pengecut? Gila la anonymous2 ni. Wa tabik spring sama lu. Dari dulu lagi aku memang sokong pun hacker ni :p

Dorang buat marah anak muda, habis la..kuasa anak muda jangan main2 ye. Bak kata Suharto “Berikan aku sepuluh pemuda, maka akan aku guncang dunia”
Atau pernah juga dikatakannya : “Berikan aku 1000 anak muda maka aku akan memindahkan gunung tapi berikan aku 10 pemuda yg cinta akan tanah air maka aku akan menguncang dunia.”

Tapi aku takut gak website aku buat kena serang, sebab malas nak buat balik.lol

Cerita lain pasal website kena hack ni oleh pakar security, mr Ong Yew Chuan

Malam semalam, gerhana bulan. Tapi tak dapat tengok sebab bulan menyorok belakang blok


Tapi boleh tengok gerhana bulan kat Google hari ni., kitaran gerhana bulan. Cool!

oh facebook tourism Malaysia harga RM 300k? macam projek multimedia aku sem 2, harga 300k tu..best gila kalau nak suruh maintain FB dengan harga 300k, setahun aku tak kerja.


Game FB dia pon, alahai...aku tak reti nak main camne. power sangat kot . Tapi dia menari comel juga


baik suruh ahmad mawardi buat, mesti lagi cun ^_^



3 comments:

Faris Adli said...

apa yang aku tengok kat tv rasanya, norman abdul halim kata KRU support benda ni bukan suruh block..

pasal fan page kementerian pelancongan, ni jawapan aku http://www.duniafaris.com/isu-semasa/mengapa-facebook-kementerian-pelancongan-bernilai-rm-1-8-juta/

tapi apa yang pasti idea tu amat bernilai..

Isteri Encek Bard said...

isu yg menghangatkan negara kiter

aunieZ said...

faris : support means mnyokung suh block

Isteri Encek Bard : zasss

Google