Monday, March 02, 2009

lawatan sambil belajar dan bershopping

pukul 2am kami sampai di UDM.kemudian bersiap2 untuk tidur.kemudian tidur..zzZzZzZ..



sekian...

eh apakah cerita ini.baik tak payah cerita.haha. kadang2 perlu intro yang menarik(padahal tak menarik pon) untuk menarik perhatian pembaca blog.berangan je ni, tak de sape pun baca blog ni. he tak kisah janji aku bahagia menulis blog sendiri

kawan sekelas, izzah sudah complain ( eh apa maksud seerti 'complain' dalam bahasa melayu. itu lah masalahnya bila orang sekarang sudah merojakkan bahasa termasuk la aku. rojak memang sedap.lagi2 rojak karim dekat rumah saya.ooohhh rindunya ) haha.mana cerita yang sebenar ni??

ok kembali tentang izzah. izzah kata lebih kurang begini lah " kak iqa penat la nak baca blog kak iqa panjang sangat " haha ..maaf la tak boleh nak tulis pendek2. bila bak tulis pendek mesti terbuat panjang juga

mari bercerita tentang lawatan sambil belajar.haha macam lawak pula namanya seperti berada di sekolah.betul2 lawatan kali ni macam sekolah wuwu ( menangis )

# bertolak pukul 10 malam dan aku duduk kat bahagian belakang. tak suka2 sebab pening la duk blakang n panasa.aircond tak sejuk..tu la sape suruh pergi dating kan da kena duduk belakang.oops ! :p


makan pagi di restoran mamak di putrajaya

#di MDeC ada tiga talk. talk pertama ok la. cerita2 pasal MDeC. sapa tahu apa iu MDeC? haha.kami pun tak tahu tapi bila sampai dan dapat pamplet baru tahu apa itu MDeC. Multimedia Development Corporation.lain kali sila buat homework dulu sebelum pergi melawat

#sebelum talk kedua, kami disajikan dengan video yang agak panjang tentang MDeC.suasana di auditorium yang gelap seperti menonton wayang dan sejuk mengaruhkan aku untuk tidur. hehe penat beb naik bas tak cukup tidur taw


# talk kedua sangat best, tentang soft skill atau kemahiran insaniah. penyampainya adalah puan sri Ampi.beliau sangat best. walaupun tak mahir bahasa melayu tapi beliau tak segan silu untuk bercakap bahasa Melayu pecah.maksud saya broken malay.tapi sangat comel taw .contohnya bila beliau menterjemahkan 'other people' menjadi 'lain orang'.sangat cumel kan huhu


#ok talk ketiga sangat bosan dan semua orang mengantuk.ok jangan kutuk orang. noktah


# seperti yang telah dikhabarkan sebelum ini, kami tinggal di hotel chow kit kan..wah..sengsara melihat keadaan hotel itu.dan sangat scary.nama hotel itu hotel masria inn. eh betulkah?memang murah plak.RM 50 semalam.dan ramai orang melihat kami dengan pelik sebab agaknya tak pernah perempuan ramai2 duk kat hotel tu kot huhu

#yang hangatnya cerita pada hari tu, lecturer pengiring tak membenarkan kami keluar ke mana2 pada malam hari.duk kat bilik je.sadis betul.da la bilik tu sangat bosan.apa je boleh buat. tak de tv segala.kena tengok tv kat lobi sambil berdiri atau mencangkung sebab kerusi tak cukup.tapi tahu2 je la aku ni rebel kan...haha

#esoknya check out hotel pukul 11am.agenda hari ini adalah SHOPING dan BERJALAN2. kami diturunkan di SOGO dan pandai2lah mencari haluan masing.ada yang ke Low Yat, ada yang ke Times Square, ada yang ke Mid Valley.aku , ejah, eda, yus, alang, izah,yaya dan ong ke Mid Valley

#tujuan sebenar ke Mid Valley adalah untuk beli barang2 golf. bila sampai di Jusco, memang rambang mata melihat barang2 golf,nasib duit adalah terhad.aku beli topi golf dan tolong belikan glove untuk maj.alhamdulliah ada sale.kalau tak merana juga nak beli semua tu

#aku beli juga hadiah untuk teman sebilik.dan sangat seronok melihat dia suka hadiah yang aku bagi

#masa yang diperuntukkan untuk berjalan2 sangat sekejap, dari pukul 12pm - 4pm je.sedih taw.tak puas lagi berjalan2 di Mid Valley huhu

#bila sampai di UDM pukul 2am tu, bukan nak terus tidur tapi online sebentar.walaupun meninggalkan blog untuk 2 hari tapi rindu kepada blog lebih rindu daripda rindu kepada habibi.haha babye


7 comments:

Mohamad Shaiham Ibrahim said...

seronoknya dier pegi jln2... wow dari kul 12 hingga 4 ptg tak puas lagi ke jln2?? emmm actually kalau jln2 ngan kwn2 nih memang len feel dier.. x samer ngan jalan sorg2 tul tak... ape lagi jln ngan babil...oooopsss silap lagi.

Evi LoLyta said...

0o0opsss jalan2 ngan sape ? o0o0pssss.. hehe kak nti kita wat personal nye trip. besh2

haziQah said...

SHAIHAM - he mana puas taw.mid valley tu kan besar.tolak masa pejalanan pegi balik ada 2 jam je jalan huhu.

EVI LOLYTA - hehe jom2 jalan2 lagi

[Fadilah Diyana] said...

complain - merungut...hehe...jd kamus bergerak jap...kita kan kaki bm...nasib baik class bel tu bi,kalau tak masa jumpa lec kita hentam cakap bm...hehehe...

haziQah said...

FADILAH - terer kan awk ckp bi skang respectla..bi kte truk sgt skang huhu

mutasyabiha said...

wah k.ika.. jalan jauh 2.. igatkan hotel 5 bintang bermalam..rupanya bermalam kat hotel yg x der bintang ek. hi3..

mutasyabiha said...
This comment has been removed by the author.
Google