Friday, June 19, 2009

kejap happy kejap down

yeah itu perkara biasa kan..kadang-kadang saya takut nak happy sebab nanti mesti akan down kembali.kenapa tak boleh happy selama-lamanya..kalau nak happy selama-lamanya masuk lah syurga .confirm tak down lagi..tapi kat dunia ni kena beramal soleh dahulu

result sem ini bagaimanakah? tahniah kepada sahabat2 saya..ramai dapat dean list (DL).my result? ok la alhamdulillah, berbaloi dengan apa yang diusahakan walaupun tak berusaha sangat.masih 3.00 ++ .kalau kurang daripada tu, memang sudah menangis air mata madu lepas tu boleh makan sekali madu tu. seronoknya diorang dapat DL kan..saya mempunyai masalah untuk menghafal dengan baik.ye la otak semakin penuh dengan benda2 yang tak patut dan semakin kotor dan banyak virus.bila nak update antivirus je tak berjaya.syabas kepada sahabat-sahabat yang berjaya.u deserve it.saya memang tak deserve sebab tak berusaha kuat lagi

cuti hanya tinggal satu hari lagi.maknanya satu hari sahaja tinggal untuk berada di shah alam.kemudian saya akan terbang ke Terengganu tercinta.oh bukan terbang meluncur laju di lebuhraya pantai timur.bakal dihantar oleh ibu bapa dan adik-adik yang cute

kemudian akan mula bekerja kuat. bukan belajar kuat.macam mana ni.adakah masuk universiti untuk belajar ke untuk buat kerja ni hoho

alhamdulillah saya dapat menjadi pembantu mahasiswa yang diidam-idamkan selama ini.inilah impian saya yang tercapai yang ditulis di facebook satu masa dulu.anda pasti kecewakan mendengar impian selekeh ini.nanti bila selesai tugas sebagai pembantu mahasiswa saya akan beritahu mengapa saya mengimpikan untuk menjadi kakak PM . nasihat : jangan jadi kakak PM yang garang.tapi kalau tak garang mana thrill? haha

lepas ini tak boleh tidur lama-lama maknanya saya akan makin bertambah kurus dan semakin aneroxia.oh ya saya semakin kurus sebab banyak berpikir dan selalu menggunakan otak sampai rambut pun dan botak.percayakah?

cuti ini betul-betul membuat saya muflis.shopping sakan kemudian menyesal bila tak de duit.jangan jadi macam saya.ingat sebelum kena

saya tak suka dengar rumours.saya benci rumours.kalau betul perkara itu sila buat pengakuan dengan saya.saya tak suka orang buat cerita.lain kali kalau tahu perkara sebenar sila bagitahu saya.biar tahu kebenaran walau kebenaran itu sakit.saya tak tahu nak percaya atau tidak sebab saya da banyak kali dengar.kenapalah masih tidak immune lagi dengan berita begini.tell me the truth.i wont bite you.

konvokesyen UDM.Yeh ini betul-betul, bukan cubaan lagi.macam tak sabar juga mahu tunggu konvokesyen UDM yang julung-julung kali diadakan.masa itu,sudah pasti saya bertambah sibuk.oh tidak, pasti akan terbakar dek panas matahari di Terengganu.tak mahu sunburn.sila sediakan topi yang besar macam topi golf atau topi pantai atau topi cowboy, sunblock untuk menhalang cahaya matahari menembusi kulit yang mulus dan putih berseri.kulit saya tak pe.sudah sedia tan tapi tak mahu bertambah negro.erk?dan juga cermin mata besar untuk bergaya

konvo UDM.mana tahu boleh jumpa jodoh di sana :p

sekarang masa untuk bergaya.saya mahu sentiasa kelihatan anggun dan cantik.haha ye la sangat .anda masih akan menjumpai haziqah auni yang selekeh tapi jangan terkejut kalau angin bergaya dia datang.tapi adakah akan kelihatan seperti rusa masuk kampung bila jangok di UDM kelak?

selamat tinggal internet selama seminggu
selamat tinggal tidur yang nyenyak
selamat kembali muka tak cukup tidur
selamat bekerja keras
selamat tinggal shah alam yang aman damai
selamat tinggal masa senggangku
selamat kembali masa sibukku
selmat tinggal donut big apple dan makanan sedap2
selamat kembali memakan nasi putih, ayam goreng dan sayur kobis di cafe kak nik hari2
selamat tinggal blog, facebook, friendster, yahoo messenger
selamat kembali ke UDM

jadual kuliah saya sem depan penuh di waktu pagi.petang boleh kata free kot.tapi kena bangun awal pagi.uwaaaaaaaaaaaa...apa ni.anak dara macam ni?tak boleh buat menantu huh

jemput-jemputlah jenguk dan melawat blog mantan YDP MPP UDM , Sabir Abdul Ghani

ini entri pertama masa cuti yang ditulis tidak menggunakan notepad dahulu



ini projek kecil-kecilan masa cuti.meniaga kecil-kecilan di kiosk kelab usahawan muda SMSK9 Shah Alam.untunglah sikit-sikit.mungkinkah popia pisang coklat ini akan dijual di gerai Kelab Keusahawanan UDM semasa konvo nanti? pasti akan mendapat sambutan hangat kan.mahu resipinya? sila ke blog Husna Najihah

omigawd.baju dan barang-barang untuk diabawa pulang ke UDM masih tak kemas lagi.relax..anda mahu tolong saya kemas bukan?


15 comments:

Kotak Hati said...

tahniah dpt jadi pm..
rase malas nak balik ganu..
waaaa

Mohamad Shaiham Ibrahim said...

Tahniah untuk Iqa...

Dapat jadi PM. Seriously saya dulu seronok gak masa dapat jadi PM. Yang bertambah terkejut plak kena jadi Ketua disiplin. Anyway, wat ar yg terbaik. Jadilah PM yang sporting. Belajar semua perkara dan serba boleh. Ingat, masa tu kita pembantu mahasiswa, so bantulah mereka sebaik mungkin. Peribadi kat dalam program kena teruskan walaupun diluar program sebab dorang still akan ingat kita sampai bila2.... (walau kita dah tak ingat dorang)

Dieyla said...

wah3~
bukan main pnjg lagi entry.
gud luck n slmat menjadi PM yg garang.
hehehe~

haziQah said...

KOTAK HATI - jom la balik ganu..best wohh..hoho

SHAIHAM - shaiham mmg layak ar jadi ketua dispin..skali org tengok mmg gerun..oh itu lah antara sebab juga knpe sy suke nk jd PM hehe.oh jadi PM mmg akan jadi femes kejap..lg2 kalu bekeng :p

DIEYLA - ini last entry da sblom x de entry utk sminggu kot..unless kalu i buat auto publish entri huhu

sabir said...

KEPADA SIFU............
TQ KERANA BANYAK AJAR BT BLOG
BANYAK BTL ISU KAN OTAK MEMANG GELIGA

Evi LoLyta said...

1. awk, rslt awk tetap tinggi. CGPA awk tetap tinggi dr sy~ ahah.. btol2, kalu kita dpt bawah 3, cnfirm nangis smpai boleh kumpul air mata :P

2. igt pesan sy tau bile jd PM nti. o0o0pss bukan prime minister ok~ haha

3. jgn caya rumours itu sume.. tp try cr bukti dlu k~ biasela manusia, mst ada yg nk skitkn hti org len, xnk tgk org senang~ tu bg yg ada mslh hati la kak~

4. convo ? apa tu ? penah blaku x msa zaman UDM ? wakakaka.. owh k~ sy pun suka wlpun bukan sy yg convo.. haha.. kak, jom menggedix nanti~ ahaha..

5. sy dh tgk jdual kuliah kita. perggghhh kelas kul 8 ! kalu dlu kul 8 tu sdg enak dbuai mimpi ! haha.. ape dowhh~ tp kelas byk kt blok A, E, G .. no more abu bakar ali ! wahaha

6. windu awk ! jupe nti dear !

DAMIA NUREL ISLAM said...

kak iqa, jual je makanan tue.. nisa, klu bab menghabeskan duit demi makanan, memang pro.. hahaha.. lapar la..

haziQah said...

SABIR - he u r wlcome ;_) x de ar tak segeliga otak sabir kot :p

EVI - hooho sem dpn kna blaja btul2 x leh main2 sgt he
ahha x sbr tgu knvo nk gedix ngn eda heee..tu a\la mcm best je cls kat ctu kn ..windu u too dear ;)

NISA' - insyaAllah kitorg akan jual kot sbb pmintaan yg tinggi hehe sama la kita..asal perot knyang hbis duit pn x pe ;)

Muhammad 'Aizat bin Anwar Apandi said...

c u d IPT

haziQah said...

AIZAT - c ya . x sbr nk mulakan sem bru ;)

nuyu farhan said...

nak dtg udm dah??
xpe2..tenet dpt kat sini..
tp klu ostel br x tau dpt ke x..hehe

slmt tinggal sumenya dan slmt kembali pada yang patut kembali :p

p/s: nak tengok k.iqa pakai topi beso ah..haha

haziQah said...

NUYU - AAH Nk dtg udm da..kalu dpt tenet pun x leh gune..sbb kna g bktisiswa n kursus hoho

owh.gi tgk bdk2 golf sem lpas..kak syu ke..ade kot gmbar k.iqa pki topi bsar he

[Fadilah Diyana] said...

haziqah,jd pm garang baru thrill???ye ke???saya xske!!!!(jerit kuat2)...sebab time wat "dip" xjd kat jengka tu sempatlah kena dera masa orientasi...xbest pun...ingat kakak2 tu pasal garang lebih2...dah la denda xadil...perempuan nyer ramai tp dewan makan sama besar dgn dwn makan laki yg hanya 1/3 drpd perempuan...tp last2 bila siswi sampai lambat ckit(btul2 skit) dah kena denda dpn semua siswa lelaki...wat mcm2 gaya la plak...pastu asyik terjerit2...tu ke siswi2 contoh pd junior???hope awk xjd mcm mereka...ehehe(emo jap)...


pasal popia tu menarik nyer...tp kita xmakan popia...nampak yummi2...

pasal xdpt dekan,its ok...janji 3 poniter n above...lgpun matlamat org lain2 kan????apapun good luck tuk sem baru ni...

haziQah said...

FADILAH - he garang yang bertempat la..tak de la sampai menjatuhkan maruah kite sebagai seorang mahasiswi kan..duk terjerit2 mcm x otak x betul je..hoooho ..yg pnting kna tegas..lagi2 psl waktu kan

awk x ske popia? tp yg popia ni msti awk ske heee


tq kna berusaha lg ni nk potong awk plak huhu ;)

Vicious Von said...

1st time? ak ingt dlu ko pnah jd pm iqa..

Google