Friday, June 05, 2009

cikgu sekolah saya pon gorgeous jugak

bila ada idea datang nak contengkan merepekan aku di sini, beberapa detik selepas itu, idea hilang kembali.benci betul

seminggu tak update


1.menghadiri majlis hari jadi kawan baik , eton.ini majlis hari jadi part two.buat di rumah dia saja, makan nasi tomato yang sedap,laksa dan makaroni yang enak juga.lepak sampai maghrib sahaja dan berkesempatan berjumpa dan bertegur sape dengan buah hatinya ,mustaqim .tak sempat nak mengusik dia dan eton.dan paling sedih sekali tak dapat makan kek yang dibeli.wuwu

2.berjumpa dengan kawan sekolah lama rasa sungguh bertenaga sekali bergosip dan berbual isu semasa dengan matang.bergosip tentang isu artis yang tinggalkan isteri dan tak balik rumah 5 bulan, isu ahli politik yang bagi rumah kat konon-konon bakal mak mertua tapi tak jadi pun kahwin dan tentunya isu kahwin dan anak kembar? haha

3.pergi ke sekolah menengah aku sempena hari guru walaupun pada mulanya ada urusan lain dan telah menonton persembahan daripada cikgu-cikgu sekolah yang semakin vogue dan jelita walaupun sudah berusia.jangan main-main dengan cikgu sekolah aku.bukan pelajarnya saja yang gorgeous, cikgu nya pun sama taw.masih boleh bergelek poco-poco di atas pentas dengan bulu yang berwarna-warni diilitkan di leher dengan hebatnya taw.tengok cikgu-ckgu manari poco-poco di sini

4.bila tengok cikgu-cikgu dan pelajar-pelajar buat persembahan, terimbau kembali zaman-zaman kegemilangan sekolah kami dulu.dulu rasanya lagi best sebab ada band,ada audition, ada artis datang.kalau nak masuk tengok persembahan kena bayar tiket masuk sebab kira itu macam pertandingan malaysion idol, AF dan sewaktu dengannya.rasa seronok sebab dapat jaga kaunter tiket dan jaga dengan ketat tak bagi orang yang tak de tiket tengok haha

5.seronok juga tengok budak-budak kelab usahawan muda menjual bunga, coklat sempena hari guru dan laris macam popia pisang coklat di kiosk kegemaran aku dulu dan masih menggunakan nama syarikat sama yang kami cadangkan dulu,Golden nine Enterprise.bahagianya

6.cemburu dengan adik aku yang masuk kelab usahawan muda lepas tu dapat pergi konvensyen usahawan muda peringkat selangor dan bawa pulang macam-macam cenderahati yang menarik.dapat makan KFC dan mcD, dapat tuala percuma, dapat majalah dan suratkhabar Sinar Harian.kaya betul kerajaan Selangor.dulu aku tak dapat pun

7.pergi shopping di Times Square dan rambang mata sebab semua murah.dapat beli 3 baju yang range harganya dari RM 19-30, beli dua beg. cuma kasut @ sandal@wedges@heels je tak jumpa cari.lagipun duit dah takde

8.sekarang fesyen baju yang orang panggil 'boyfriend's shirt' atau pun baju yang bercorak checkers.lepas beli rasa muak sangat tengok baju pesen gitu sebab bersepah-sepah orang pakai sampai rasa nak muntah pulak bila tengok.lihat contoh pesen baju itu

9.kerap terpikir aku ni lembut sangatkah.memanglah nama 'auni' itu maksudnya 'kelembutanku'.macam mana nak jadi orang yang lembut tapi tegas?seorang sahabat pernah berkata haziqah auni sangatlah lembut.bukanlah lembut macam sotong .tak main lah sotong tak macho walaupun sotong goreng tepung sangat enak dimakan.ah rindu terengganu lagi.sotong goreng tepung di teluk ketapang

10.mimpi berjumpa dengan chika.sungguh seronok bermimpi dapat berbual-bual dengannya.tak dapat jumpa di alam sebenar jumpa di alam mimpi pun jadi lah ;)


6 comments:

defactohokage said...

haaa...rupanya banyak aktiviti yee...ala, tulis jelah apa-apa yang rasa terlintas hehe.

haziQah said...

banyak la jugak..cuma mood buat tak de mood nak mnulis he

[Fadilah Diyana] said...

awk tau jalan ke ts ke??lol,kita nak sgt gi...tp kwn yg tunjuk jalan tu bz amik short sem...akak kita beli baju rm10 jer...murah giller...jeles2...

p/s-awk dah beli bf shirt???best nyer tp kita nak cari corak flower coz kotak2 mcm dah banyak sangat...

luv shopping...money,money,money...ehehe

defactohokage said...

biaselah..mood kalau dah sik selalu makan hati..wakaka!!!

haziQah said...

FADILAH - kite g naik ktm pastu naik monorel je..kalu nk naik keta mmg x kn smpai huhu

aah ada kot bju semurah gtu..mmg best shoping ctu..rsa x nk g tmpat lain da shopping huhu

ada ke corak flower..x pnah nmpak plak huhu

DEFACTOHOKAGE - haha..tlg la..org da x nk mkn hati da..nk mkn jntung plak :p

Husna Najihah said...

cikgu vogue poco2..uhuu..

Google