Sunday, June 14, 2009

perkahwinan impian yang cute dan bertuah

award dari fadilah diyana


penerima anugerah seterusnya:
1. evi Lolyta
2.Defactohokage
3.Syuzana
4.haris senior
5. Gafildgumok

---------------------------------------------------------------------------------

tag dari anis fareeza

How old are you?
- umur saya belum mencecah lagi 22 tahun tapi insyaAllah pada hari keputeraan Sultan Terengganu dan di mana hari cuti umum di negeri Terengganu pada 20 july nanti genaplah saya 22 tahun

Are you single?
- single? ye masih single yang bermaksud saya belum berkahwin.haha single but NOT AVAILABLE

At what age do you think you’ll get married?
-saya nak kahwin umur 25 tahun iaitu setelah saya sudah habis belajar dan juga setelah setahun bekerja

Do you think you’ll be marrying the person you are with now?
- siapakah yang bersama saya sekarang? hoho kalau ada jodoh...agaggaga

If not, who do you want to marry?
- nak kahwin dengan seorang lelaki yang beriman dan bertakwa, yang dapat membimbing saya ke jalan yang benar dan diredhai Allah,bertanggungjawab, penyayang,supportive.eceh demand sungguh.baik sangatkah saya nak demand lelaki macam ni?

Who will be your bridesmaid or your bestman?
- sahabat terbaik saya.siapa nak jadi?? angkat telinga!


saya nak wedding yang guna combination warna..warna apa? tak tahu lagi.ni masa abang sepupu saya kawen.cantik kan hijau + pink?

Do you want a garden/ beach or traditional wedding?
- garden wedding? cam best gila bila tengok diana rafar kahwin kat padang belakang concorde tempat melepak masa muda2 dulu.dia panggil padang tu Bougainvillea garden? haha lawak gila
beach wedding? oh teruja sungguh sebab ini lagi best dan tangkap gambar di pantai sambil pakai baju pengantin macam arni nazira kat pantai-pantai di Terengganu yang memang terbukti cantik, siapa tak suka? kalau bergambar pakai baju pengantin berlatarbelakangkan Pantai Tok Jembal pun da mantap kot
Traditional wedding? oh yes..! saya suka apa2 yang tradisional.saya nak
majlis saya dibuat di rumah sendiri.tak nak kahwin kat dewan! apatah lagi dewan MBSA seksyen 11 shah alam.sebab? sebabnya saya nak ajak kawan2 saya datang rumah saya sebab saya tak pernah ajak kawan2 saya ramai2 datang ke rumah

Where do you plan to go for honeymoon?
- semua orang suka kat honeymoon kat pulau-pulau yang cantik. memang best.tapi kalau honeymoon kat pulau nanti sunburn.tak mau! jadi apa kata kita honeymoon di suatu tempat yang lain daripada orang lain?kita honeymoon kat taman negara.wahahha sangat romantik jugak ok.lepas tu boleh jalan2 meneroka hutan belantara.duk kat taman negara confirm2 la sejuk pagi2 lagi2 kalau tidur dalam khemah.tak ke seronok? :p

How many guest do you think you’ll invite?
- semua yang saya kenal dan kenal saya akan dijemput.ceh tipu la tu.saya kenal siti nurhaliza tapi nak ke dia datang majlis kahwin saya?erk..kenapa siti nurhaliza?

Will that include your exes?
- jemputla kalau sudi hadir.itu hari bahagia saya.kenapa pulak saya tak nak jemput

How many layers of cake do you want?
- 7 tingkat .my favourite number.tapi siapa nak makan kek banyak2?

When do you want to get married? Morning or evening?
- saya pun nak malam macam anis.nikah malam.esoknya majlis

Name the song/tune you would like to play at your wedding?
selawat macam cerita ayat-ayat cinta tu
cinta antara kita = baizura kahar & duta
aku dan dirimu = bunga cinta lestari & ari Lasso
doa seorang kekasih = InTeam
Kasih Kekasih = InTeam
how sweet haha

Do you prefer fine dining or just normal spoon/fork/ knife?
- nak suap-suap boleh? semua orang kena main suap-suap

Champagne or wine?
- bandung soda

Honeymoon right after the wedding or days after the wedding?
- days after wedding la.jangan gelojoh sangat haha

Money or household items?
- money kot tapi household items pun penting jugak.argh cant decide!

How many kids would you like to have?
- saya nak lima je

Will your record your honeymoon in DVD and CD?
- ahha why not? nak lawan kisah cinta chika.ceh berangan je lebih he

I want to know their wedding plan:
- Evi Lolyta
- Defactohokage
- Shaiham - dia ni memang sesuai berkahwin cepat sebab da habis belajar dan cukup matang kot haha
- Aizat Anwar - dia ni tak suka main tag tapi ni tag pasal kahwin and since dia macam dah tak sabar2 nak kahwin jugak :p
-Gafildgumok

-------------------------------------------------------------------------

tag dari husna

Peraturan nak jawab tag ni ialah:

1. Copy badge “2009 Cute’s Blogger Award” untuk diletakkan di blog anda.
hah..?
tak de pun badge nye huhu

2. Link/ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda.

husna najihah..junior SMSKPP saya.sedap nama dia secantik orangnya juga..manis orangnya macam popia pisang coklat.1st time kenal masa sama2 satu team bola jaring perlawanan inter fakulti kot.best borak ngn una ..dia sorang je perempuan dalam adik beradik dia dan pandai masak.huh jeles2..lagi ..? sila ke blog dia he

3. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya (anda di-tag).

1) blog ini adalah tentang kisah hidup saya dan hari-hari saya wajib buka blog ni dan baca blog orang
2) tak memiliki barang branded pun.kalau ada pun yang ciplak punye je sebab tak mampu la nak beli barang branded he
3) suka makan dan cuba makanan yang baru
4) makanan laut kegemaran : sotong
5) pentingkan kepuasan dalam sesuatu kerja berbanding duit, sijil atau yang lain2
6) sangat setia.tapi bahaya jugak ni
7) suka berkawan tapi tak reti nak mulakan perkanalan itu selagi orang tak tegur
8) orang kata mula-mula nampak garang tapi rupanya lembut dalam garang gak
9) suka tolong orang dan tak kisah walaupun diri ni susah..biar diri susah jangan orang lain susah
10)sangat menjaga hati kawan dan perasaan orang.kalau terasa terguris orang, rasa bersalah sangat


5 comments:

Evi LoLyta said...

wahahaha panjang !

♥ Iemochi Arihyoshi ♥ said...

saya kene tag? ape yang perlu di buat? ahaha

haziQah said...

EVI - pendek je ar..haha

HARIS - anda perlu jwb sme soklan yg diberi huhu

[Fadilah Diyana] said...

haziqah,tamak ye...semua nak...ehehe...awk,kita baru perasan bila nak kawen bukan bila nak bersanding...then i wrote the wrong answer...so bad...soalan bukan addmath pun bleh tersalah faham...

p/s-single but not available...nakal nyer...haha

haziQah said...

FADILAH - he tak pe..ksilapan mata yg milhat kot hoho
nakal cket2 je haha

Google