Saturday, October 31, 2009

kami suka buat program semasa study week supaya belajar tak de la tension sangat


22 Oktober 2009 @ belakang blok Umar n Uthman

sekali lagi, kami diberi tugas oleh Dr Fadhilah Ahmad, pensyarah subjek Etika, Komunikasi dan Perancangan Strategik kami untuk mengadakan majlis jamuan hari raya.walaupun bulan syawal da habis tapi kami tetap nak buat jamuan raya.bukan raya deepavali pun sebab tak de orang india dalam majlis kami.



Dr Fadhilah ni memang terkenal dengan sifat pemurahnya sebab majlis ni disponsor 100% oleh beliau..banyak tu dia sponsor..alhamdulillah moga rezekinya bertambah dan berlipatganda. contoh yang baik bagi aku untuk tidak lokek bersedekah sebab tak rugi pun sedekah ni. Lagi2 kalau bagi orang makan dan suka hati


Sebelum majlis tu actually, kami sekelas ada presentation untuk projek web programming. Kebanyakannya tak tidur pun malam tu untuk menyiapkan projek tapi demi subjek etika, kami gagahkan diri juga


Yaw kelam kabut jugak la sebab tak cukup kakitangan pada mulanya sebab semua duk sibuk dengan presentation. Tapi kemudian semuanya berjalan lancar dan makanan pun terlebih sebenarnya. dah la makan sedap2 belaka.nasi tomato, laksa terengganu n laksa johor, air gas :))

Seronok la buat open house ni melayan lecturer dan para tetamu khasnya dari PTM.

Dinner FITS,23 Oktober 2009 @ Poolside, Riyaz HeritagE



Majlis meraikan senior2 ku yang bakal praktikal semester depan. Tapi ada senior yang tengah praktikal pun turun juga untuk dinner tu seperti kak laele, kak fiza.



Meriah sungguh majlis tu..sebab color yang menarik dengan tema hitam putih merah..tak de acara sampingan selain ucapan dekan :)

Bowling FITS, 29 Oktober 2009 @ KT Bowl , Astaka


Patutnya pertandingan bowling ni terbuka untuk semua student FIT tak kira diploma atau degree tapi kepelikan pertama berlaku di sini sebab tak de penyertaan dari student diploma pun. Adakah mereka tak tahu atau memang tak nak join sebab tengah berusaha bersungguh2 mencapai kejayaan di final exam kelak?


Kalau nak tahu,tak nak tahu pun nak bagitahu jugak, ini kali ketiga aku bermain bowling. He bukan suka sangat pun main bowling ni.masuk pertandingan pun sekadar suka2 dan mahu berseronok.apa gila kau nak berseronok time exam sudah around the corner. Kalau around the window ke boleh la nak bersuka ria


Dah nama pun baru main 3 kali, baling pun confirm2 bola masuk longkang sokmo. Pada mulanya, markah aku la paling rendah tapi lepas tu dah pandai main sikit. Ada la beberapa kai strike anda spare beb. Tapi masih tak boleh nak mengalahkan si pawi la..nama pun juara kan


Seronoknya main bowling ni sebab dapat beramah mesra dengan junior yang kacak2 :p adeh..da junior perempuan tak de, macam mana nak beramah mesra dengan mereka

kepelikan kedua, sebab team lelaki je menang n conquer semua hadiah hamper..mana aci !! kalau lelaki lawan perempuan, confirm2 la lelaki menang..mana leh lawan kekuatan lelaki kan .sob2 kalau tak, team aku mesti da menang satu hamper he


9 comments:

Azrul said...

hmm utk suma aktiviti sem ni trutamanya yg ada mkn2 hehe.. hmm diploma memang xbyk join aktiviti kn..rugi diorg xdpt mkn best2.. hmm bowling memang sem3 terer.. takraw sem5 power tp cuba wt chess ke, hoki ke, silat ke xpun game bola scara Lan mesti sem 7 mencuri tumpuan hehe.. gd luck final.. sem dpn naik pentas..

haziQah said...

xtaw la npe diploma x nk join prog sgt..rsa nye dorg lagi relex dr kite ..ke bukan?
haha mkn mmg best :D ngeh2..akan dipertimbangkan acara chess, silat, hoki..tp senior2 sem 7 da x de da sem dpn huhu..gud luck 2

A d'Z said...

wah... besnye... tp dh nk blah dh. yahoo!!

Anonymous said...

huhu...xde pic sy pon mse men boling T_T

haziQah said...

A D'Z - yeh..sngt best he..owh da nak habis ye...lagi ar srunuk :)

ANONYMOUS - da awak yg x nk bergmbr huhu

Anonymous said...

da owg tgh frust xdpt hadih... T_T wuwu...cdeh taw..

zMan said...

YG gmbar dinner tu.. u look cute! tp yg sorg lg tu.. ewwwwwww!! fuck ugly! xyah la leby2 sgt.! biasa2 pun lg cun aper.. huhu

haziQah said...

huhu jgn la sdih2..x de rezki huhu

zMan - erk..tq 4 ur compliment..but sape yg ugly..sume org pun cntik kan..

zman said...

ada yg burukkkk

Google