Tuesday, January 13, 2009

Konvensyen dan Karnival Keusahawanan Siswa IPTA Peringkat Nasional 2008 (KARNIAWAN’08) #001

konon2 semua yang nak g ke UUM dikehendaki berkumpul di DABS kul 9 malam..aku seperti biasa seorang yang menepati waktu ( eceh perasan..) dtg la 10 minit awal..berkobar2 nak gi ni. tapi tak de sorang pon sampai lagi.tak berapa lama kemudian , din pon datang bawa keta sarah yang penoh barang2 utk dijual di booth KARNIAWAN nanti.

tunggu punye tunggu..pukul 10 malam baru la bertolak..hampeh betul..lain kali aku nak datang lambat2 jugak la..tak nak rush2 buat penat je..tido dalam bas UDM malam2 memang sejuk gile..aku tak leh tido pon sebnarnya.tak tahan kesejukan walaupon da pakai sweater n blazer..lupe nak bawa pashmina hoho..

sampai kat UUM dalam pukul 9 lebih la. perempuan duk kat hostel kat bukit kachi, laki plak duk kat university inn dalam kampus.kitorg duk luar kampus.. jauh gile , 4 km tu.. laki punye hostel tak macam hostel pon..boleh kata macam hotel je.ada astro, heater n kopi, aircond pon ade..tak aci!


pagi tu dorang bagi roti n air kotak milo, tghari tak sediakan pon makanan so kena beli sndiri kat cafe dia. petang tu plak kitorang g kemas2 gerai n buat persiapan utk esok. cantikkan gerai n buat apa yang patot..kitorang boleh kata universiti yang paling awal mengemas gerai


gerai kitorg terletak antara UMP n UMT , depan UTeM , then ade UMK n UKM. kawasan gerai kat ctu mmg hapening la lagi2 bdak UKM n UTeM . boleh kata kat ctu sume universiti pantai timur la..so yang sape2 yg asal ganu n kelate cukup suka masuk booth kitorg , dorang kata macam rasa berada di kmpong hoho

malam tu ade ice breaking..masa untuk semua peserta berkenal2an dengan aktiviti yang dianjurkan mereka.kali ni lagu tema dia pon "gemuruh"faizal tahir. ice breaking dia best jugak dpt knal2 ramai peserta dari sume U kat malaysian ada kejutan ada U dari indonesia jugak.mula2 dia suruh beratur siapa paling cepat n alhamdulillah UDM antara terawal beratur dengan baik. ada aktiviti cari kumpulan yang pakai baju saiz sama, cari kawan yang berlainan identiti n bentuk satu kumpulan. yang masa dalam kumpulan semua kena buka sebelah kasut n bina satu bangunan syarikat. hoho menarek jugak tengok bangunan yang dibina oleh setiap kumpulan. yang paling aku tertarik tengok satu kumpulan tu dia bina bangunan syarikat dia rata n bentuk bulatan.mula2 tengok cam tah pape je bangunan dia tapi bile dia terangkan yang tengah2 tu tempat perumahan staf dia bagus jugak idea mereka lain daripada yang lain yang kebanyakan bina bangunan kasut yang tinggi2

sambung esok plak ..ari ni cite yg best2 sok kite dgr cite yang tak best plak..daaaaaaaaaaaaa


5 comments:

defactohokage said...

haziqah anda sudah ditag!..so chek it out di blog saya!!!..ya!..hehe

by izzuddin

pakndak said...

Assalamulaikum, UDM tue dulu kusza ka? macam best ja la nie. dulu takdak pun program2 camtu. naik bas baru ka p UUM? ka naik keta kebal?hehe.diploma ada lagi ka kat situ? atau semua jabatan dah tukaq jadi degree?

nabihah said...

best nyer.. lagu tema maner2 kat progam slalu jer lagu gemuruh..

haziQah said...

DEFACTOHKAGE, alamak..saye tak sempat lagi buat tag dulu ni kna tag lagi huhu

PAKNDAK, aah UDM dulu kusza..zaman kusza mmg tak de kot sbb ni pon baru kali ke 6.emm bas baru la jugak tapi bukan yang terbaru..yep diploma ade je lagi banyak je kos diploma kat ctu

NABIHAH mmg lagu tema gemuruh dari dulu lagi..tak jumpe lagu best lagi kot hehe

haziQah said...

DEFACTOHKAGE, alamak..saye tak sempat lagi buat tag dulu ni kna tag lagi huhu

PAKNDAK, aah UDM dulu kusza..zaman kusza mmg tak de kot sbb ni pon baru kali ke 6.emm bas baru la jugak tapi bukan yang terbaru..yep diploma ade je lagi banyak je kos diploma kat ctu

NABIHAH mmg lagu tema gemuruh dari dulu lagi..tak jumpe lagu best lagi kot hehe

Google