Wednesday, December 17, 2008

Berseronok di dunia basah

Dunia basah apa pulak ni..seronok ke dunia basah ni ?
haha..tak seronok pon..kenapa tak seronok..?
1. tempat dia kecik je
2. tak dalam..tak puas..
3. ramai sangat orang dan sangat crowded
4. boleh tahan mahal jugak bayaran nya
ahha..jangan salah paham dunia basah yang dimaksudkan adalah wet world apabila diterjemahkan dalam bahasa melayu
wet world = dunia basah kuyup
hehe =p

kesah nye begini..cuti skolah + cuti semester ni adek2 saya bosan je duk umah…aku pon sama jugak. Abah tak bercuti sebuk bekerja di Sarawak..er tak sebuk sangat kot Cuma dia rajin bekerja he.so aku bercadang untuk menggembirakan adek2 ku dengan mahu membawa mereka berjalan2..ala..tak ke mana pon hanya dalam shah alam..sebab kalu luar shah alam ni tak mungkin la abah kasi kan..


ari selasa petang 16 Dec 08, kami pon bergerak dari umah ke wet world..mula2 tengok er..tak de orang ke..pastu gi kaunter tiket rupa2nya harga tiket 135cm ke bawah = RM 8, yg 135cm ke atas =RM10. hoho tipah tertipu rupa2 nya sebab masa check2 kat tenet dia tulis RM 5 je utk dewasa..tu tah zaman batu bile agaknya tak updet2 huhu..so utk tiket abis RM 48, 4 dewasa, 1 kanak2
bile masuk dalam terus la sewa pelampung .yang double RM 14, single = RM 10, tapi tu campur deposit yang akan dipulang semula. Bile masuk kolam nye..alahai tak dalam langsung..paling dalam pon 0.92m je dalamnye..tak puas nak berenang..eceh macam pandai berenang..berendam je lebih..tapi adek2 kecik ku sungguh seronok smpai tak nak kua dari kolam..tak pe la asalkan dia gembira aku pon senang hati kan

masa last skali pegi wet world masa tu rasa nye umur aku 8 tahun kot..masa tu rasa dalam betul kolam kat wet world tu..smpai ada hampir tenggelam je hoho tapi bile da tua ni bosan je rasa sebab tak syok g wet world..yang gelongsor kat wet world tu pon aku tak pnah naik lagi..masa kecik2 dulu teruja jugak nak naik tapi mak tak bagi plak..tp skang ni malas plak nak beratur nak naik gelongsor yang pnjang sgt tu kn ..kalu nak tahu.. rasa2 nya orang shah alam tak mungkin akan ke wet world sebab tahu betapa ‘best ‘ nye tempat ni..tapi sesuai la utk kanak2 yang masih di bawah umur..mcm satu coment tentang wet world yang tah mana tah aku baca “nothing compare to sunway lagoon’ :P


6 comments:

Evi LoLyta said...

bestnyeeeee....
sy teramatlah suka waterpark ni~ sume waterpark mst g ! ngeh2..

[Fadilah Diyana] said...

awk,kita pernah gi gak la...org shah alam must try...walaupun untuk sekali...ehehe...kita rasa yg paling best hanya lah main gelongsor dia...panjang tau...laju plak tu...memang beratur panjang giller tp syok habis...ada lah 2/3 kali beratur...kena try yg tu...tunggu buka sekolah but cuti sem pendek...

aizat@kampus said...

cikgu matematik-
Tiket - RM48
Pelampung - RM24
Total - RM72

~saje2 je nak kire...baru2 ni ejat n family g 'Hot Spring' kat Jasin...bsetla gak...samela airnyer cetek (mcm iqa gak ...x sesuai utk baye2 yg besar cam kite..he3) cume bezanya ada air sejuk,air suam dan air panas ...yg ni msk kaki jer...tkt ada yg 'masak'...harga blhla murah child-RM3 n Adult-RM5...ari keje murah lg kot...nnt ejat bubuh plak aksi mandi-manda wif my family lak x mau ngalah..ngeh3

cavendish said...

wow.. dunia basah yang hebat

haziQah said...

EVI LOLYTA - ahah best ke? jom la g..tp k.iqa bawa eda g main ayer je la hehe

FADILAH - mmg org s.alam kna gi bru jd org s.alam kn..mmg teringin nak naik gelongsor tu tp kurg rajin nak beratur jd x dpt la naik smpai skang huhu

AIZAT - owh kat jasin tu pon cm wet world gak kn..tp best la kat sna ade ayer panas..da lama x g air panas..dulu2 kat kg slalu g..hehe..ltak la gmbo berendam kaki air pnas ;)

CAVENDISH - mmg hebat dunia basah tu..haha

Anonymous said...

Smooth and aerial thomas sabo the links of london fair lends an air of breeding thomas sabo charm sale to the wearer cheap thomas sabo charms and accept discount thomas sabo charms been a apparel thomas sabo charm clearance basal for thomas sabo charms australia centuries, and a alliance accoutrements tradition. thomas sabo clearance sale However, one can achieve it somewhat added chichi and admirable by giving it a hardly avant-garde aberration by interspacing on gold wire or amphibian on adapted thomas sabo australia constructed bond giving a millennium look. Currently Amphibian Chaplet are a actual "hot" actualization account thomas sabo jewellery for their contemporary and thomas sabo charms admirable looks accessible in a thomas sabo charm club array of styles, sizes and colors to amaze the eye.

Google