Sunday, December 21, 2008

bukan sume orang suka kat kite

ini apa yang aku tulis di buletin friendster tentang keputusan peperiksaan yang lambat keluar dari tarikh yang dijangkakan




UDM dan keputusan peperiksaan
"akhir nye result sbnar kua 22 dec sperti yg ditulis dlm portal..mari gelak rmai2 he
sabar je la ralat
rmai btul on9 ari ni kat portal ingat kua result huhu"



dan di bawah ini pula respon2 dari apa yang aku tulis di atas

respon pertama :
"hahah taw xpe"

respon kedua :
"hari tu kitaorg tya dia ckap 21 diaorg pos la k.iqa...
hhuhuhuh pening2...
:)"

respon ketiga :
"ok la tu kuar lambat..result aku mesti teruk..huhuhu"

respon keempat :
"haiya... i dunnoe wat to say to u la.. alwayz there when thingz when bad.. maybe when u r in their shoes, doing things they (UDM STAFF/ WORKERS or wutever u called them) do, then u will noe how things are.. just sit.. and think about it.. kita xperlu bercerita tentang everything.. adakah membuka atau menyebarkan keaiban org itu baik?? i dunnoe.. to me its not good.. ive learned it first hand.. i noe.. and to u.. my advice is.. what goes around, comes around... hmmm... kinda like Earl said in "My Name is Earl", the movie bout hukum karma stuffz.. xkisahla.. just sit back, relax, think a bit, say what is to say... if its bad or in any way will conduct towards -ve result, better not say it.. save it.. u'll need it.. hehe.. just friendly advice.. i'm not that perfect anyway.. saling ingat mengingati.. Wsalam.."


3 respon yang sama2 gelak ngan aku sebab kelewatan keputusan dikeluarkan dan satu respon yang tak puas ati dengan apa yang aku joke kan...

dan ini pula dari seorang mahasiswa yang meluahkan perasaan kelambatan keputusan exam..mngkin agak sedikit emosi daripada aku yang hanya ketawa bile keputusan yang ditunggu tak kuar lagi
mahasiswa kecewa

"tndkn bhgn akdmk menukr tarikh result,membebnkn pelajr utk memhn ke IPT len,coz fully rsult 4 all sem x dpt d kluakn lg.mpp bertindk,bantu kami!!!!
"
sumber : blog MPP UDM


lirik lagu "aku bukan musuh harta" oleh Dr Asri bekas mufti perlis yang digam RTM kononnya lirik nya kasar..tang mana kasar tu ye..ke sebenarnya depa ni terasa sangat..bak kata orang 'sapa makan cili dia la rasa pedasnya..
sumber lirik : http://putrarevolusiblogspotcom.blogspot.com/


7 comments:

aizat@kampus said...

Pak Lebai- Cili Palastik x pedas...
Tok Mudim- Apa kaitan cili dgn peperiksaan?Erm...ada cili lebih nk bg budak2 khatan...
Mak Mandir- Cili mahal dah nak...nak masak lemak cili padi pn susah
Wakil Calon P33- Saya akan memperjuangkan masalah cili untuk anda! Hidup cili boh!!!
Tok Sidang Pening Lalat- kita tukar lirik lagu ~aku bkn musuh cili,myb x de yg terasa sgt kot...
Chef Two- Kita boleh masak gune lada kalo puan-puan terasa kalo dgn cili yer...pulak daa
Putera Annur- Lagi emosi drp mamat td tp must be cool~lebih hangat drp biasa...

haziQah said...

AIZAT - isy2 aizat ni mcm2 la..hehe..nyway terubat rasa yang hanya diri ni yang tahu bile baca celoteh aizat tu..hoho

Mohamad Shaiham Ibrahim said...

sabaq ja lah cekk... terkadang tak leh nak elak benda yg kita rancang tak serupa dengan apa yg berlaku.

semuanya kembali kepada kehendak-Nya.Tentang yg emosi2 tuh saya tak nak komen ape2...

Sabar je lah Labu....

[Fadilah Diyana] said...

good luck!!!!hope awk dpt dekan lg...

Anonymous said...

UDM TIPU!!!!!!!!!!! KATA KELUAR RESULT 22HB TAPI TAKDE PUN KAT PORTAL!!!

defactohokage said...

relaxlaa...tak kemana pun result tue..kalau cepat n lambat keluarnya..yang penting..kita ni,pikir diri dulu sebelum maki hamun orang lain...mungkin ada sebab-sebab tertentu..kan..

buat anonymous, kalau dah kena tipu, pergila cari universiti yang tak tipu..k..tak gitu cik haziqah.hehe..

by-muhammad izzuddin bin mohd rosli

haziQah said...

ANONYMOUS - Bukan tipoo tu ada masalah2 yg tak dpt dielakkan tp result da kua kan..heee

DEFACTOHOKAGE - aaa..sapa yg maki hamun ye..

TO ALL - dlm entri ni saye rasaapa yg saye ckp tu tak de mnghina atau memaki mana2 pihak
ok tgk ayat saya yg 'mari gelak rmai2'
mungkin rmai yg beranggapan saya gelak kat UDM tp tak de niat pon.gelak di situ means..kite pnat2 cek portal..jenuh mnunggu tapi rupe2nya result blom kua lagi..so drpd tensen sbb result tak kua lagi..mari la kite gelak rmai2so dat kite x kecewa sgt sbb result tak kua lagi..laughter is da best medicine right..maaf la jika ada sapa2 yang tak paham lawak jenaka sket plz have a bit sense of humour in urself ;)

Google