Monday, December 29, 2008

ini bukan entri tahun baru

lepas 8 jam duk dalam bas trans yang tak sejuk sangat pon sampai jugak la aku di bandar kuala terengganu. sebelum tu seperti biasa bas trans akan berhenti di tempat rehat di chendor..yang pasti menu aku kat situ mesti nasi ayam..bear tanya aku makan apa..kemudian dia cakap kalau berhenti situ aku mesti makan nasi ayam..bukan sebab nasi ayam dia sedap tapi sebab macam susah nak jumpa nasi ayam..sem lepas aku kempunan makan nasi ayam satu sem..sebab dulu cafe dansish ada jual nasi ayam tapi disebabkan cafe yang sangat laku dengan ayam goreng nya dicemburi cafe sebelah dia maka tak dapat la aku makan nasi ayam

sampai di hostel memang tak de orang tapi aras aku ada la sorang budak suksis..diorang baru balik kem ..lain memang kosong..alhamdulillah aku balik ngan chah ..kalau tak memang seronok malam tu aku tidor di hotel primula berseorangan haha malam tu punye la bosan tak tahu nak buat apa..chah pon kepenatan kot..jadi dia tidor awal..aku tak ngantuk2 lagi..layan cite heroes season 2 habiskan semua episod sebab aku bakal dapat heroes season 3 plak..kau nak? meh la tengok ngn aku..tidor malam tu buka lampu semua..lampu bilik yang terang dan lampu balkoni.padahal sebelum ni kalu tidor memang tutup semua lampu..mak da pesan nanti tidur buka la lampu..mak bapak aku memang sangat protective..jadi mak sudah pesan ikut je la cakap mak walaupon malam tu aku tak leh tidur sangat sebab lampu terpasang terang

esok nye sambung kemas bilik..amik barang dari surau yang aku tinggalkan sikit..sebab alamari aku tak muat simpan barang aku..sangat sedih sebab aku hilang hanger empat set yang aku kumpul sejak sem satu..kau tahu la berapa banyak hanger kena kebas..alhamdulillah aku masih punye 3 batang hanger je lagi yang aku simpan di tempat lain..sedih..sape la curi hanger tu..nak curi pon..jangan la semua..ini ada ke dia tinggalkan satu je hanger untuk aku..punyalah baik hati si pengambil hanger

lagi satu cerita duka aku..macam mana aku boleh terlupa bawa camera..nampak gayanya blog ini akan sunyi tanpa gambar lagi..sedih..sapa nak tolong amik kan camera aku di rumah?

hari pertama di UDM..bukan malam pertama d UDM..aku tak sentuh nasi langsung..mengkagumkan..sebab aku 'sangat rajin' nak turun nak pegi beli nasi..walaupon blok aku hanya sebelah je cafe tapi cafe tu aku dah tak boleh masukkan makanan nye ke dalam tekak aku lagi sejak ejah jumpe sesuatu yang hidup dalam makanan dia..kalu terdesak sangat baru makan..

malam2 di hostel yang sangat bosan sampai tak tahu nak buat apa..bersyukur ade wireless dalam bilik kalau tak da mati kebosanan aku dalam bilik ni..rumet masih ta pulang2..lepas new year baru pulang..cepat la balik kakak rumet sayang..

hobi baru aku untuk hilangkan kebosanan sekarang adalah baca blog orang..sape2 punye blog yang aku rasa menarik aku akan bca sampai sume catatan lama dia..

bila sudah duk kat U balik maknanye..sudah tidak dapat merasa lagi makanan yang sedap2..walaupon hanya nasi goreng mak aku buat ..aku rasa nasi goreng mak aku paling sedap di dunia..eleh..kau nak cakap nasi goreng mak kau pon paling sedap kan..ok la nasi goreng mak masing2 paling sedap..he tiada juga lagi dapat makan ayam goreng mak aku yang paling sedap..tak boleh lagi nak meratah ayam goreng sesuka hati..aku memang gile ayam goreng macam 'upin dan ipin' sampai aku punye mesej ringtone pon 'ayam goreng ...'. owh tiada lagi abah belanja ayam nandos tiap2 minggu..pendek kata tiada lagi makan sedap..tapi aku puas hati sebab semalam aku dah dapat makan nasi kerabu..nyum2..sekarang ni hanya mengidam nasi goreng ladna di 'dinarmas' depan UDM je

kelas..? sudah amik jadual tapi jadual aku macam pelik je..sebab banyak sangat kosong..tapi yang best nye ari khamis tiada kelas..so boleh la balik awal hihi..tapi macam kurang rajin nak ke kelas sebab tak ramai lagi da balik..jadi lecturer pon macam tak de je..jadual untuk bear pon da amik..susah betul nak gi amik jadual dia..nak taw cite baca di blog eda..haha

cuaca kat UDM ni sekarang sangat la sejuk..hujan rintik2 sokmo..kejap ujan kejap berhenti..bilik aku mana pasang kipas..malam2 pon tak pasang kipas..lagi sejuk daripada airkond kau tahu..

nanti la aku cite pasal tahun baru..salam maal hijrah ;)


8 comments:

حجة الاسلام said...

salam,jom buat blik aktiviti surau kak:)dah lame cuti ni

aizat@kampus said...

jom2x~x de mood nak komen...tunggu mase.ngeh2~

Evi LoLyta said...

ahah taw cte bce di blog eda ? cte gedix g FKI ke ? hahah

[Fadilah Diyana] said...

haziqah,berani nyer awk...nasib baik ada gak sorang kwn...pasal nasi ayam,kan ada jual kat seksyen 11 shah alam...belakang station minyak...sedao tau...pastu air2 kat situ unik...ada gelas super giant...xmahal pun walaupun xtra size...pernah try tak???

Mohamad Shaiham Ibrahim said...

ehh??? bile tukor pesyen(fesyen)?? tak leh jadi nih....

anyway, interesting and very attractive... emmm x leh jadi camni...

haziQah said...

FATHULLAH - Wsalam..insyaAllah mari la sma2 mngimarahkan solat ;)

AIZAT -hoho..1st tyme aizat tak komen bnyk..

EVI LOLYTA - haha..cite tu la

FADILAH - kite kmpunan masa duk kat UDM hehe..owh kdai2 kat sec 11 tu buka ptg smpai mlm kn..da lama x g sana..kite kn x kua malam..huuhu..kluar pon bile parents ada je he tq cos bgtaw kat mana ada kdai sdap kat s.alam ;)

SHAIHAM - baru je tuka sejak blk UDM..jgn jeles u..hehe
kalu brani lawan la :)

cavendish said...

tido hotel???????????? nk heroes............

PuTeH said...

nGA~~

Google