Friday, December 19, 2008

lelaki , saya yang pelik dan stesen bekerja

zahirah's

7 Ciri Wanita/Lelaki Idaman Anda
• beriman dan bertakwa – supaya kami sama2 masuk surga
• banyak cakap dari saya tapi jangan tak leh berenti cakap sbb saya tak larat nak layan
• bertanggungjawab – menjadi suami yang boleh tolong isteri nya masak haha
• yang suka berjalan2 aka melancong – sebab bapak saya tak suka jalan2 jadi mau berjalan2 dan berbulan madu sokmo bersama suami
• supportive - yang boleh menyokong saya utk buat bisnes satu ari nanti he
• mempunyai kemahiran komunikasi yang baik jadi dia akan membantu mengenali orang2 yang baru dikenali dgn lebih mudah

7 Wanita/Lelaki yang tak pernah anda minati sepanjang hidup
• sangat nerd seperti mmakai cermin mata yang bsar dan duk bca buku je
• anti perempuan dan tak reti respek ppuan
• yang tak reti nak jaga mulut keje nye mnghina orang sepanjang masa. Ok la kalu ko nak cakap kasar dgn kawan laki ko tapi ngan ppuan oh plz dont..kaum hawa jiwa nya sangat halus dan sensitive walaupon luarnya nampak kasar
• sangat terdesak utk mmpunyai teman wanita
• yang tidak pandai bergaul dengan orang sekeliling
• yang prasan hensem sgt
• pendiam sgt smpai saya je kna buka topic

7 Perasaan anda sekiranya keluar dengan orang yang minati
• pertama2 mastilah cuak
• kedua pikir ok ke apa aku pakai ni
• mencari idea apa yang perlu dibualkan
• rama2 terbang di perut
• makan dgn cover jika itu pertemuan pertama
• senyum2 macam kerang wangi
• ucap time kasih jika dia blnja hihi

7 tempat istimewa yang ingin dilawati bersama pasangan anda
• Makkah & Madinah
• Paris
• Pulau2 yang cantik
• gunung2 dan tanah tinggi yang sejuk2
• Venice
• eropah
• sume tempat la kat dunia ni

7 barangan/sesuatu istimewa yang akan anda hadiahkan kepada si dia
• kasih sayang
• masakan yang sodap2
• kehidupan yang bahagia dan diredhai Allah
• Perfume – mcm da bagi je..hihi
• jam tangan
• suite
• apa saje pmintaan nye

Tajuk lagu yang akan anda nyayikan untuk pasangan anda..
• cinta antara kita – baizura kahar n duta

Rakan yang anda tag dan mahu mereka buat 7 PERIHAL ini. wajib!!!! mereka perlu diberitahu akan hal ini....
nak tag ammar amram la hehe


*Here are the rules*

1. List these rules on your blog.
2. Share 7 facts about yourself on your blog.
3. Tell 6 unspectacular quirks of yours.
4. Tag 7 persons at the end of your post
by leaving their names as well as links to their blogs.
5. Link the person who tagged you.
6. Leave a comment for each blogger.

*quirks --> odd habits

7 facts about me
1. seorang yang tradisional yang bermaksud saya suka bnda2 yang asli dan saya sangat sukar utk mnerima perkara barupada mulanya tapi akan mencuba juga utk mngadaptasi kan nya dgn keadaan sekeliling
2. bile ada serangga akan mnjerit ketakutan
3. diam apabila marah atau tidak setuju dengan sesuatu pendapat di dalam satu keje kumpulan
4. bile menahan marah yang amat sangat mungkin tak meluahkan perasaan marah tu tapi akan menanges
5. sangat suka merancang sesuatu
6. jenis yang sukar nak tegur/berkenalan orang dulu tapi bile orang tu da tegur dulu saya akan jadi agak peramah la
7. gila kentang – apa saja makanan yang berasaskan kentang mmg digilai, kentang goring, kerepek kentang, kentang lenyek, kentang putar, kentang bakar

6 unspectacular quirks
1. tabiat buruk adalah melombong bijih timah di gua haha
2. selepas penat blaja di waktu malam saya akan tinggal barang bersepah dan hanya kemas selpas bangun tido dan mangsa tukang kemas adalah adek saya
3. Bila lapar sangat tak ingat orang sekeliling
4. akan membasuh kaki sebelom masuk bilik (asrama) sebab was2 orang pijak selipar so kotor la bile naik katil kan
5. cara2 bsiap utk ke klas : mula2 pkai baju pastu pkai tudung, pkai stoking dulu baru pkai kain he
6. konon2 tak takot hantu tapi bile da duk sorg2 n tpikir ada hantu selubung dlm slimut jugak huhu

Eda's and Fadilah

Tagged The rules:
Link to your tagger and post these rules.
List 8 random facts about yourself and tag 8 people.

Tagging:
nobody

RANDOM
- sangat mudah dipengaruhi susah btul idup cmni tp psl politik sy tetap pndirian ye he
- tak makan durian dan sushi
- suka makan goreng pisang dgn susu pekat manes. sdap taw cuba la!
- suka shopping atau window shopping sorg2 sbb boleh amik masa pilih brg yg kite nak tp kalu ade org teman pon best jugak boleh minta pndapat
- walaupon duk kat s.alam @ KL tapi jangan tnya tmpat2 di sekeliling sbb bnyak tmpat dia tak pnah pegi.contoh nya : low yat, the curve, pavilion ..ksian kn
- suka makan keropok lekor kat KL bbnding kat tganu..
- rajen buat keje umh apabila mak tak de kat umah..hehe
- ke mana2 saje msti bawa air masak.da jadi satu bnda yang mnyebabkan tak boleh idup tnpanye

MYSELF

First name:
haziqah

Name you wish you had:
haziqah auni binti helmi

What do people normally your name as:
iqa, ziqa

Birthday:
20 july 1987

Birthplace:
hospital pantai kuala lumpur

Time of birth:
11.58pm

Single or taken:
single but not available haha

Zodiac sign:
cancer

MY APPEARANCE

How tall are you:
153cm

Wish you were taller:
tinggi cket kot , 160cm he

Eye color :
cokelat

Current hair color:
hitam itu mnawan

Short or long hair:
not too short not too long

Ever dye your hair a bizarre color:
dop

Last time you did something dramatic with you hair:
buat fringe je kot

Glasses or contacts:
dua2 tok seh

Do you wear make up:
kalu ke majlis

Paint your nails:
inai

IN A OPPOSITE GENDER

What color eye:
cokelat jugak

What color hair:
hitam jua

Shy or outgoing:
outgoing sangat

Sexy or cute:
kiut tapi sexy jugak haha

Serious or fun:
fun sronok best sgt

Older or younger than you:
tua 2 tahun

A turn on:
bile pnggil saya dgn nama saya suka :p

A turn off:
bile dia mnggtai

THIS OR THAT

Flowers or chocolates:
dua2 jugak hihi tapi coklat lagi sodap

Pepsi or coke:
coke lagi angkat tapi better pepsi tapi lebih baik air masak wawa

Rap or rock:
rap tapi rox best jugak tapi bukan metal

Relationship or one night stand:
relationship la

School or work:
school

Love or money:
love

Movie or music:
music

Country or city:
city

Sunny or rainy days:
sunny

Friends or family:
family

HAVE YOU EVER

Lied:
yep

Stole something:
ada ke?

Smoked:
dop

Hurt someone close to you:
ada kot buat kawan marah wuwu

Broke someone's heart:
tak de kot eh ada eh tataw

Had you heart broken:
dolu2

Wonder what was wrong with you:
sokmo..knapa ya saya jadi cmni..padahal saya tak mcm ni

Wish you were prince or princess:
puteri

Like someone who was taken:
tak de kot

Shaved your head:
mana boleh botak

Used chopstick:
tak reti gune

Sang in the mirror to yourself:
mesti la haha

FAVORITES

Flower:
rose

Candy:
tak sangat

Song:
cinta antara kita ( baizura kahar & duta )

Scent:
one drop - paris hilton pfume murah he

Color:
pink

Movie:
legally blonde hoho

Singer:
VE

Junk food:
super ring

Website:
http://blackchix.blogspot.com dan http://nurulism.com/

Location:
ruang tamu umah

Animal :
tak suka mana2 huhu

MISC

Ever cried over someone:
yep

Is there anything you wish you could change about yourself:
tetap pndirian

Do you think you're attractive:
hanya org tertentu je nampak huhu

If you had to choose a fairytale as your life what would you choose:
aladin hoho

Do you play any sports:
sume yang boleh di main


Tagged By Evi Lolyta
This tag is bout work station.
Arahan nye ialah:
Snap work station anda. Then pas tag ni pada 7 blogger yang lain.



7 people are..
nobody


3 comments:

aizat@kampus said...

rajinyer taip panjang2 jenuh nak bace..heh3~
pasal 7 tempat tu kan elok bw 7 tempat ajaib kat dunia~heh...
nak tryla wat cam nie kat blog gak~

Evi LoLyta said...

wow. single but not available ? ngeh2. pgakuan yg hbt~ :P gud2.. kejujurn tu kn pnting wlpn phit:P

haziQah said...

AIZAT - hoho..tpaksa..orang da bagi kite buat je la..jom2 la buat skali kalu rajin hehe..tak minat sume tmpat ajaib la ..hhoho

EVI LOLYTA - ahha..jujur itu pnting kn supaya tak salah erti haha :p

Google